Çatalca şehidine koştu

Çatalca şehidine koştu
31 Mayıs’ta Şırnak’ta şehit düşen Kurmay Albay Gökhan Peker, vefatının birinci yılında unutulmadı. Çatalcalılar Şehit Albay’ın mezarına koşarken; ailesinin düzenlediği iftar yemeğine binlerce kişi katıldı. Çatalca Garnizon Komutanlığı personeli olan askerler servis yetişmeyince gelen misafirlere servise yardım etti

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in anıldığı iftar programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdülvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca Gazileri ve eşleri, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik ve 2 bine yakın vatandaş katıldı. Çatalca’nın hemen hemen tüm mahallelerinden akın akın gelen misafirler önce şehit annesi Semra Peker’in elini öptü, daha sonra eşi Nilay Peker ve şehit Albay Gökhan Peker'in tüm ailesine  başsağlığı diledi. İftar programı başlamadan önce şehidin evinin bahçesine gelen ve iftar sofrasında bulunanlara mikrofon ile hitap eden gerek AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner ve AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ise vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Şehidin mevlidinin olması münasebeti ile programa katılan vatandaşların çoğunluğu “Şehidin ailesine ayıp edildi” yorumları yaparken, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ise herhangi bir konuşma yapmadı.

Gözyaşları sel oldu
Nakkaş Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in ruhuna Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi’nin de aralarında bulunduğu imamların okuduğu mevlid-i şerif ve Kuran-ı Kerim ise şehit annesi Semra Peker ile şehit eşi Nilay Peker’i ağlattı. Kaymakam İnci Sezer Becel de, iki acılı kadını yalnız bırakmayarak onlarla birlikte gözyaşı döktü.

Dualarla anıldı
Albay Gökhan Peker önce ebedi istirahatgahında dualar ile anıldı. Ardından adının verildiği Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker Orta ve İlkokulu bahçesinde anılan Peker’in özgeçmişi okunduktan sonra, kendisinin bebeklik ve çocukluk, öğrencilik ve askeri fotoğraflarından oluşan slayt izlenirken programa katılanların bir çoğunluğu duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Albay Peker’in beraber görev yaptığı ve sıkı bir dostluk kurduğu Kırgızistan Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç bir konuşma gerçekleştirdi. Kılıç, “Vatanına ve en çok ta görevine bu kadar düşkün  ve seven bir arkadaşımızdı. Kendisi ile görev yapmış olmaktan büyük bir onur, büyük bir gurur duyuyorum” dedi.

Çok faydalı işler yaptı
Büyükelçinin ardından Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in doktorasını yaptığı ve tez çalışmalarını sürdürdüğü Ankara Üniversite Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Barca da bir konuşma gerçekleştirerek Peker’in ileriyi gören ve tüm devletlerin silahlı kuvvetlerini araştırarak ülke için çok faydalı bir tezin üzerinde çalıştığını ifade etti.

Ana yüreği
Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’in şehidin annesi Semra Peker ve eşi Nilay Peker ile sarılıp beraberce ağlaması “ana yüreği” olarak yorumlandı. Gündüz gerçekleştirilen anma programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı  İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Belediye Başkanı Cem Kara, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner, CHP İlçe Başkanı Halil Gök, İYİ Parti İlçe Başkanı Niyazi Uyar, belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcılar, Daire Müdürleri ve yakınları katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.