Çatalca yenileniyor

Çatalca yenileniyor
Çatalca halkı son günlerde trafik anlamında zor günler yaşıyor. Yapılan bakın onarım çalışmaları sebebiyle çatalca halkı muzdarip. İşe gitmek için kullandıkları yolların pek çoğunda çalışma olduğu için halk isyan ediyor. Alternatif olarak kullanmak istedikleri yollarda da İSKİ ya da BEDAŞ çalışması karşılarına çıkıyor. Her kesin aklında şu soru var “Bütün çalışmalar aynı zamanda olmak zorunda mıydı?”  Belediyenin amacı, Çatalca’yı bayrama hazır hale getirmek fakat bayrama hazırlık sürecinde insanları mağdur

Çatalca halkı son günlerde trafik anlamında zor günler yaşıyor. Yapılan bakın onarım çalışmaları sebebiyle çatalca halkı muzdarip. İşe gitmek için kullandıkları yolların pek çoğunda çalışma olduğu için halk isyan ediyor. Alternatif olarak kullanmak istedikleri yollarda da İSKİ ya da BEDAŞ çalışması karşılarına çıkıyor. Her kesin aklında şu soru var “Bütün çalışmalar aynı zamanda olmak zorunda mıydı?”  Belediyenin amacı, Çatalca’yı bayrama hazır hale getirmek fakat bayrama hazırlık sürecinde insanları mağdur etmek ne kadar doğru?
İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bağlantı yollarına ev sahipliği yapan Çatalca, yaz aylarının da gelmesiyle bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin bu yolları kullanmasına karşı bir hazırlık yapıyor. Daha sonralarda sıkıntı yaşamaktansa bu aylarda bakım ve onarımların yapılıp hazır hale gelmesi hem Çatalca halkı için hem de tatilciler için kolaylık olacak. Halk ne kadar bu projeleri benimseyememiş olsa da bunlar yapılması gereken çalışmalar. Şimdi Çatalca biraz cefa çekecek ama sonucunda yaşanabilir bir Çatalca bizleri bekliyor olacak.
Tabi birde bilenler bilir yaklaşık 10 yıldır Çatalca’nın altyapısı bu denli yenilenmemişti, yol bakım çalışmaları bu kadar özenli yapılmamıştı. CHP yönetimindeyken parke döşeli yola asfalt yama yapıldığını halkla beraber gördük Çatalca’nın bu bakım çalışmalarına ihtiyacı vardı.
İstanbul’un merkezi yavaş yavaş çatalca ve civarına kayıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ardından İstanbul Havalimanı buna ek olarak birde Kuzey Marmara otoyolu yapılan ve yapılacak olan projeler gösteriyor ki Çatalca her geçen gün biraz daha büyüyecek.  Halk ne kadar büyüyecek olan Çatalca’ya hazır olmasa da alt yapı olarak Çatalca bu büyümeye hazırlanıyor.  
Bütün bu projeler hayat bulurken, tarımı canlı tutmak Üner’in başta gelen hedeflerinden biri.

Söz verilen projeler gerçekleşiyor
Başkan Üner “Yerel Ürün Pazarı” projesi ile Çatalcalı üreticileri organik ürün üretmeye davet ediyor. Çatalca’yı İstanbul’un gıda üssü yapmayı hedefliyor. Tarımı canlı tutarak Çatalca’nın ürünlerini ve doğasını ön plana çıkarıyor. Halk başkandan, Çatalca’nın doğasını ve turizmini ön plana çıkaracak daha çok proje bekliyor. 
Çatalca için çok ciddi projeler bunlar hem emlak ve gayrimenkul açısından hem de bu projelerin getireceği yenilikler açısında çok ciddi projeler. Bunların gerçekleşmesi için Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’e çok iş düşüyor. Üner’de sözünü verdiği projeleri yerine getirmeye başlayarak bu yeniliklere hazır olduğunu çatalca halkına göstermiş oluyor.  
Görülen o ki Üner bu işleri yapacak. Devamı konusunda bizlerde takipte kalıp halkımıza bu haberleri paylaşmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.