Çatıda eylem yapan Agroboy işçilerine gözaltı

Çatıda eylem yapan Agroboy işçilerine gözaltı
Agrobay Seracılık’ta çalışan ve sendikalaştıkları için tazminatsız şekilde işten çıkarılan 5 kadın işçi çatıya çıkarak eylem yaptı. İşçiler polis müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

İzmir Bergama’da faaliyet yürüten Agrobay Seracılık’ta çalışan ve sendikalaştıkları için tazminatsız şekilde işten çıkarıldıklarını söyleyen işçilerin direnişi 98 gündür sürüyor.

Bugün, 98 gündür maaş ve tazminatları için direnen Agrobay işçilerinin bir kısmı Bergama meydanda bulunan bir binanın çatısına çıktı.

Binanın çatışına çıkan 5 kadın işçi “Kimse bizim sorunumuzu çözmedi. Eğer bugün bu sorun çözülmezse canımıza kıyacağız. Ölmek var dönmek yok” ifadelerini kullanarak çağrıda bulundu.

Tarım Sen sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yeter artık yeter bir şey yapın! 98 gündür maaş ve tazminatları için direnen Agrobay işçilerinin bir kısmı Bergama meydanda bulunan bir binanın çatısına çıktı. Olay yerine geçiyoruz durumu aktaracağız. Yaşanabilecek tek bir olumsuzluğa tahammülümüz yok! İşçilerin saçının teline zarar gelirse bu dünyayı sorumluluk almayanlara dar ederiz. Yeter! Agrobay işçileri Bergama'da çatıda. Canına tak etmiş, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan kadın işçilerin hakkını verin!” ifadelerini kullandı.

Öte yandan çatıya çıkıp haklarını aramak isteyen işçilere polislerin müdahale ettiği ve müdahale sonrası 5 kadın işçinin gözaltına alındığı bildirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.