Derince Limanı'nda patlama! Birçok kesimden duyuldu: Yaralılar var

Derince Limanı'nda patlama! Birçok kesimden duyuldu: Yaralılar var
TMO Kocaeli Başmüdürlüğü liman silosunda patlama meydana geldi. Yaşanan patlamada yaralıların olduğu bildirildi.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda patlama meydana geldi.

İlçenin sahile yakın kesiminde saat 14.40 sıralarında TMO Kocaeli Başmüdürlüğü liman silosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlama sesi Körfez'in birçok kesiminden duyuldu.

'12 YARALI, 3'Ü ENTÜBE'

Büyükakın, yaralılarla ilgili, "Maalesef 12 yaralımız var. Bunlardan 3'ü entübe. Durumu ciddiyetini koruyor bu arkadaşlarımızın. Diğerlerinin durumu iyi. Biz hastane ziyaretini yaptık. Onların durumlarını gördük. Maalesef 3'ünün durumu ciddi ve onlarla ilgili şu anda sağlık çalışanlarımızın tüm gerekenleri yapıyorlar. Bu alanda da itfaiye teşkilatımız soğutma çalışmalarına devam ediyor. Alanda yeni bir toz sıkışmasından kaynaklı patlama riski olmadığını düşünüyoruz. Teknik ekipler bu bilgileri verdiler. İnşallah başka bir şey olmayacak. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeni bir yangın ortaya çıkmasın diye arkadaşlarımız tedbirlerini aldılar. Toplam 60 tane silo var. İlk tespitlere göre aralarına girilemedi ancak 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor ama içine girildikten sonra daha detaylı vermek mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

'İÇERİDE KİMSENİN OLMADIĞINA EMİNİZ'

İhmal durumunda gerekenin yapılacağını belirten Büyükakın, "Şu anda içeride kimsenin olmadığına eminiz. Tüm teyitleri arkadaşlar yaptılar. Yaralı sayısında bir artış beklenmiyor. Aranan biri yok. Hepsi bulunmuş ve hastanelere sevk edilmiş vaziyette. Konunun uzmanı gerekli incelemeyi yapacaktır. İhmal söz konusu olursa yetkili arkadaşlar gerekeni yaparlar. Ben Belediye Başkanı olarak konuya ilişkin değerlendirme yapacak durumda değilim. Bir ihmal varsa gereken yapılır" diye konuştu.

BAKANLIK: GEMİLERDE OLUMSUZ DURUM YAŞANMADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silolarında meydana gelen patlamada limanda bulunan gemilerde olumsuz bir durumun yaşanmadığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, "Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. İstanbul Kuruçeşme'de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemi'miz ve Tuzla'da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. TMO silolalarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir" ifadelerine yer verildi.

'BUĞDAY TOZU KAYNAKLI SIKIŞMA'

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Limanı'ndaki patlamayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında buğday tozu kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir sıkışma nedeniyle patlama olduğunu değerlendiriyoruz. İlk andan itibaren UMKE ekiplerimiz, sağlık, AFAD, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Arkadaşlarımızı süratle olay yerinden kurtardık ve en kısa sürede sağlık teşkilatlarına gönderdik. Şu ana kadar 10 yaralımız var ikisinin durumunun ağır olduğunu söylemem gerekir. Diğer yaralılarla ilgili takipler yapılıyor. Patlama nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı güvenlik ekiplerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Enkaz altında kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum. Buğday tozu sıkışması dışında bir patlamada emare söz konusu değil. Konunun uzmanları çok yönlü bakıyorlar."

'GÖÇÜK ALTINDA KALAN 1 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI'

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Bugün, saat 14.50 sıralarında, liman bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda meydana gelen yangına; AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Patlama sonucunda göçük altında kalan 1 vatandaşımız kurtarılmıştır. Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi'nden alınan bilgiye göre; olayda 10 vatandaşımız yaralanmış olup, an itibarıyla can kaybı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.