Kocaeli'de TMO deposunda patlama: Nedeni belli oldu

Kocaeli'de TMO deposunda patlama: Nedeni belli oldu
Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamanın nedeni belli oldu.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda patlama meydana geldi.

İlçenin sahile yakın kesiminde saat 14.40 sıralarında TMO Kocaeli Başmüdürlüğü liman silosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince Limanı'ndaki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında meydana gelen patlamanın buğday tozu kaynaklı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Yavuz konuya ilişkin şunları aktardı.

"Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında buğday tozu kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir sıkışma nedeniyle patlama olduğunu değerlendiriyoruz. İlk andan itibaren UMKE ekiplerimiz, sağlık, AFAD, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Arkadaşlarımızı süratle olay yerinden kurtardık ve en kısa sürede sağlık teşkilatlarına gönderdik. Şu ana kadar 10 yaralımız var ikisinin durumunun ağır olduğunu söylemem gerekir. Diğer yaralılarla ilgili takipler yapılıyor. Patlama nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı güvenlik ekiplerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar. Enkaz altında kimsenin olmadığını da belirtmek istiyorum. Buğday tozu sıkışması dışında bir patlamada emare söz konusu değil. Konunun uzmanları çok yönlü bakıyorlar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.