Dünyanın renkleri Çatalca’da toplandı

Dünyanın renkleri Çatalca’da toplandı
Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünyanın dört bir yanından gelen çocukları bir araya getirdi. Belediye Başkanvekili Ufuk Akın, “ Çatalca’da ekilen sevgi tohumları barışın, kardeşliğin sağlanması için yeşerecek, büyüyecektir” şeklinde konuştu.

Çatalca Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında her yıl düzenlediği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. 8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin startı, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış kokteyli ile verildi. Açılış programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanvekili Ufuk Akın, ilçe sakinleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kara'nın mesajını okudu
Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı festival açılış konuşmasında sözlerine rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın mesajını ileterek başladı. Akın, “Ne mutlu ki, dünya üzerinde çocuklarına bayram armağan edilmiş bir ülkenin şanslı nesilleriyiz hepimiz. Bu bayram, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün geleceğin sahipleri çocuklara verdiği değerin, duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Yarınlarımız, geleceğimiz olan siz çocuklarımız, sevgi dolu yürekleriniz ve gülen yüzlerinizle bugünün anlamına bir kez daha anlam katıyorsunuz” dedi. Bu yıl sekizincisi yapılan Uluslararası 23 Nisan Çocuk festivali ile dünyanın tüm renklerinin Çatalca’da topladıklarını ifade eden Akın, “Çocuklarımızın 23 Nisan'da gönlünce eğleneceği bir festivalleri olsun istedik. Barışa kardeşliğe olan çağrımızı hep birlikte çocuk masumiyetiyle tüm dünyaya Çatalca’dan bir kez daha yapacağız. Çatalca’da ekilen sevgi tohumları barışın, kardeşliğin sağlanması için yeşerecek, büyüyecektir” şeklinde konuştu.

Gösteriler ilgi görüyor
Festival kapsamında İTO Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlenen sahne gösterileri büyük ilgi çekiyor. Rengârenk kostümlerini bayram için giyen çocuklar etrafa neşe saçarken halk danslarının en güzel örneklerini izleyicilerin yoğun alkışları arasında sergiliyor. Festival bugünkü etkinliklerle sona erecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.