En değerli miras ağaçtır

En değerli miras ağaçtır
Çatalca'da “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras ağaçlardır" dedi

Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla fidan dikim etkinliği 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki programa katılımıyla, saat 11:11’de tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlangıcı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Çatalca Devlet Hastanesi bahçesinde fidanlar toprakla buluşturuldu. Hastane bahçesinde düzenlenen programa; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler derneği, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Milli ağaçlandırma günü

Törende konuşan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayınlamış olduğu genelgeyle; Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmasını uygun görmüştür. İnşallah, bugün burada toprağa dikeceğimiz her fidan, bu dengeyi korumaya küçük bir katkı olacak, dünyanın geleceğini teminat altına alacaktır. Bu doğrultuda yapılacak etkinliklerle çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras bereketli topraklarımıza birlikte dikeceğimiz fidanlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Her şey çocuklarımız için

Becel'in ardından konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise "Her şey çocuklarımız için. Ağaçlar yarınlara bıraktığımız, geleceğe bıraktığımız en değerli mirastır. Çocuklarımızın daha yeşil bir Çatalca'da, İstanbul'da yaşaması adına düzenlenen bu etkinliği çok çok önemsiyoruz" dedi. Fidan Dikim Töreni Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel'in katkılarından dolayı Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner başta olmak üzere, Park ve Bahçeler Müdürü ve ekibi ile organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür plaketi vermesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.