Engelli aileleri de dinlenecek

Engelli aileleri de dinlenecek
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir çalışmaya imza atacaklarını söyledi. İmamoğlu, Kavaklı'da yapılacak olan rehabilitasyon merkezinde engellilerin misafir edileceğini böylelikle ailelerin de dinlenme imkanı bulacağını ifade etti

Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu'nda Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Uçkunla Mücadele Çalışmaları' ve Beylikdüzü Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 'Sağlık Çalışmaları ile ilgili sunuma Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

Engelliler misafir edilecek
Burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İmamoğlu, “Artık Beylikdüzülü sorunlarına cevap bulabiliyor. Mesela bizim hasta nakil aracımız yoktu. Kavaklı'da engelli rehabilitasyon merkezi kuracağız. Burada ailelerin engelli çocuğunu, kardeşini, eşini, yakınını alıp orada misafir edeceğiz. Hem rehabilitasyonuna katkı sağlayacağız, hem vakit geçirmesini ve o ailenin belki de hayattaki en büyük hediyesi olarak onları dinlendireceğiz. Öyle aileler var ki yılda bir gün bile dinlenememişler. Burada gönüllü desteğini istiyoruz. Bu konuda gerçekten gönüllü olan insanların katkısı ile orayı yönetebileceğiz. Eğer engelli insanı olan bir aileye ayda bir günde olsa bir tatil günü tayin edebiliyorsak, bu müthiş bir hizmet hem de ibadet açıkçası” dedi.

Kar yağmaması dezavantaj
Sivrisineklerin üremesi ve alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçer, “Her yıl daha kapsamlı bir biçimde çalışıyoruz ve sorun her yıl daha da azalıyor. Ancak bu yıl farklı bir durum ile karşı karşıyayız. Tam anlamıyla bir kış yaşamadık. Kar yağmadı. Bu durum sivrisinek üremesine olumsuz etki yapabiliyor. O nedenle daha incelikli bir çalışma yürüteceğiz” dedi. 

Beylikdüzülü 35 ton zayıfladı
Yapılan sağlık çalışmaları hakkında bilgi veren Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Onur Baştuğ ise “Sağlık alanında birçok çalışma yaptık. Bunlardan bir tanesi Beslenme Okulu oldu. Beylikdüzülü 4 yılda 35 ton kilo verdi” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.