Esenlig kuruluyor

Esenlig kuruluyor
Sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayında ilçede görev yapan 35 muhtarın sorularını cevaplayan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, "İlçemizde bizim bir futbol ligi projemiz var. İsmini Esenlig olarak belirlediğimiz bu ligin aynı futbol liglerinde olduğu gibi bir takvimi olacak" dedi

Esenyurt Belediye Başkanı  Ali Murat Alatepe sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayında ilçedeki 35 mahalle muhtarıyla buluştu. Facebook üzerinden her Salı günü yapılan ve vatandaşların sorularını direkt olarak başkan Alatepe’ye yönelttiği canlı yayın programının bu haftaki konukları 35 mahalle muhtarı ve Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun oldu. Yayına katılan mahalle muhtarları mahalleriyle ilgili sorularını ve vatandaştan gelen  talepleri başkan Alatepe’ye iletti.

Sizlere daha yakın olacağız
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, muhtarların çok önemli fonksiyonu olduğunu belirterek “Faaliyetlerimizde sizlere yakın olmaya çalışıyoruz. Bir mahalledeki sıkıntıları en iyi bilen sizlersiniz. Bu çerçevede sorunların daha hızlı çözülmesi için sizlerle olan işbirliğini bir kademe daha fazla geliştiriyoruz. Her mahalleyle bir başkan yardımcısı ve birim müdürlerimiz eşleştirilecek. Her mahallenin sorumlu yetkilisi belli olacak. Bu şekilde sorunlarımız daha hızlı çözülecek" dedi.

Esenlig geliyor
Başkan Alatepe, ilçede spora verilen desteklerle ilgili gelen soruları da cevaplandırdı. Başkan Alatepe, Esenyurt’un çok dinamik bir ilçe olduğunu vurgulayarak “ Bizim genç nüfusumuz da fazla. Çok sayıda branşta 100 bin lisanslı sporcuyu destekliyoruz. Bunun yanında amatör takımlara da çeşitli desteklerimiz var.  İlçede ayrıca bizim bir futbol ligi projemiz var. İsmini Esenlig olarak belirlediğimiz bu lig aynı futbol liglerinde olduğu gibi bir takvimi olacak. İlçede bulunan muhtarlar, dernekler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kurduğu takımlar ligi oluşturacak. Belirlenen program doğrultusunda her hafta maçlar oynanacak. Bu lig bize bir esenlik katacak” diye konuştu.

Her mahalleye bir okul
Başkan Alatepe muhtarlardan okul ihtiyaçları ile ilgili gelen soruları da cevaplandırırken “Okul yapımı bizim öncelik verdiğimiz konulardan birisi. Bunun için okul yapımlarımız sürüyor. Hedefimiz, ilgili birimlerle birlikte koordineli bir şekilde 43 mahallenin hepsinde birer okul olmasını sağlamak” dedi. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.