Eyüpsultan örnek olacak

Eyüpsultan örnek olacak
İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Burada hayata geçireceğimiz planlarla birlikte Türkiye'ye örnek bir ilçe olacağız” ifadelerini kullandı

Eyüpsultan Belediyesi, Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amaçlı askıya çıkartıyor. Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi'ne yeni bir çehre kazandıracak "Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi” hazırlandı. Hazırlanan projeyle ilgili Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Nişanca Münzevi Kültür Merkezi'nde Nişanca Mahallesi sakinleri ile bir araya gelip burada vatandaşlara projeyi anlatan bir sunum yapmıştı. Sunumda Başkan Deniz Köken vatandaşların sorularını cevaplayıp sürecin nasıl işleyeceğini ayrıntılı olarak anlatmıştı. Çalışmalarına hız veren Eyüpsultan Belediyesi, Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amaçlı askıya çıkartıyor. Projenin bilgilendirme paftaları Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün bulunduğu 4. katta bulunan panoda askıya çıkacak. Vatandaşlar böylece yapılan çalışmalar neticesinde kendi bulunacakları yeni parselleri hisse oranlarıyla beraber görmüş olacak, taleplerini ve değerlendirmelerini Eyüpsultan Belediyesine bildirebilecekler.

Birçok yerde uygulanabilecek
Konuyla ilgili olarak Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: “Burası örnek bir proje olursa, buradan başarıyla çıkabilirsek, Türkiye'ye de örnek bir proje olacak. Göreve geldiğimiz andan itibaren hızlı bir şekilde Nişanca bölgesiyle ilgili, arazi, mülkiyet, haritalandırma çalışmaları ve yapısal analizler yaptık. Bu esnada sizlerle birebir görüşmeler ve anket çalışması gerçekleştirildi. Bu proje Türkiye'ye de örnek bir proje olacak. İyi bir model olacak. Nişanca Mahallesi'ni doğru bir süreç yönetimiyle bir noktaya getirebilirsek, İstanbul'un hatta Türkiye'nin çeşitli yerlerinde uygulanabilir bir proje olacağını düşünüyorum.”

Başlangıcı doğru oldu
“Bu projenin başlangıcı doğru oldu. Çünkü muhataplar birbirleriyle şeffaf bir şekilde konuşuyor. Plan plancılarla görüşülerek yapılır ve belediyeler de bu işin merkezi olur. Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla olur” diyen Başkan Köken, “Bu yüzden burada sizlerle birlikteyiz. Muhataplar kimlerse karşılıklı konuşalım. Doğru yanlışı birlikte bulalım. Nişanca Mahallesi tepeden tırnağa bu işin içine girdi. Sahip çıktı. Kendileri birçok şeyi yaptılar. Bu konuda da tebrik ediyorum. Nişanca Mahallesi entellektüelliği de, aydınlığı da göstermiş oldu” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.