Faaliyet raporu sonunda geçti

Faaliyet raporu sonunda geçti
Maltepe Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyenin 4 yıllık hizmetlerini anlatan raporun kabul edilmesinin ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, raporda emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni dönemde Maltepeliler için hizmet üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Geçen hafta yapılan toplantıda başkanvekillerinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek meclise katılmamasından dolayı görüşülemeyen faaliyet raporu olağanüstü toplanan mecliste gündeme geldi. Meclis 2. Başkanvekili Hasan Gökkaya başkanlığında toplanan Meclis’te 2017 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Toplantıya olağan gündem maddeleri ve 2017 yılı Denetim Komisyonu raporunun görüşülmesinin ardından Başkan Ali Kılıç’ın konuşmasıyla başlandı. Konuşmasında sık sık “Dayatan değil danışan belediyecilik” anlayışıyla şeffaf bir yönetimle raporu hazırladıklarını ifade eden Kılıç, 2017 yılına ilişkin çalışmaları içeren faaliyet raporuyla ilgili bilgiler de verdi.

Spor kulüplerine destek
"Türkiye’de ilk defa Maltepe Belediyesi, Sağlık Bakanlığı onaylı, ruhsatını alarak hastane teşekkülünde hizmet veriyor" diyen Ali Kılıç, "Üniversite sınavlarında yüzde 80 üzeri başarı söz konusu. 32 amatör spor kulübüne maddi destek veriyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışlarından olmazsa olmazlarından birisi insana insanca yaklaşmaktır. Halk Kart’ta bunlardan bir tanesidir. Sokaklardaki gençleri terör örgütlerine, uyuşturucuya, kötü alışkanlıklara, kaptırmamak için 13-14 yıldır batık halde, çamur deryasında bulunan Gülsuyu stadyumunu bu ekip yaptı. Cevizli mahallemizde kurbanlık alanında Cevizli mahallesinde spor kompleksimiz olacak. Fakir çocuklarımızın ücretsiz okullarına gitmeleri için servis veriyoruz" açıklamasını yaptı. Raporun sunumunun ardından CHP’li meclis üyeleri gündem üzerine konuşma yaptı ve Ak Partili üyeler de rapor üzerine eleştirilerde bulundu.

Mayıs'ta yardım yapılacak
Faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından kürsüye gelerek yapılan eleştirilere yanıt veren ve bir teşekkür konuşması yapan Ali Kılıç, “Özellikle faaliyet raporu ve şahsım hakkında bazı eleştirilerde bulunuldu. Öncelikle Başıbüyük Yaşam Merkezi'mizi kimin işlettiği ile ilgili eleştiriler var. Bu merkez ile ilgili her Türk vatandaşı yaptığımız şeffaf ihalelere katılabilir ve bu ihaleyi kazanabilir. Bunun belirli kuralları vardır ve bu şartlar tamamen açık ve şeffaf biçimde internet ortamında duyurulmuştur. M’Expo projesin gelirsek, 15 Temmuz akşamı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile bu konuyu görüştüm, oldukça olumlu karşıladı. Bizler de gerekli çalışmaları ve finans kaynaklarını bularak bu sürece hizmet ettik. Takdir edersiniz ki bunun kararını verecek merkezi hükümet. Uzun süredir verilmediği iddia edilen 600 TL’lik yardım için de çok sıkı bir çalışma yaptık. 37 kişilik bir ekip kurarak, anket yaptık ve gerçekten hak sahiplerine ulaşmaya çalıştık. İnşallah Mayıs ayında ihtiyaç sahiplerine bu yardımı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Muhalefete teşekkür etti
Maltepe’nin 11 kardeş şehrinin bulunduğunu ve Maltepe’nin adını dünyaya duyurarak, yaşanacak ilçeler sırasında ilk 10 içerisinde yer aldıklarını belirten Kılıç, “Her zaman sanata ve sanatçıya kapılarımızı açtık. Sosyal demokrat bir belediye olarak inşallah ikinci dönemimizde de bu sürecek. Çünkü bir sanatçının kolay yetişmediğini ve emeğini çok ama çok iyi biliyoruz. Muhalefete yaptığı eleştirilerden ötürü teşekkür ediyorum. Elbette hatalarımız, eksikliklerimiz olacak. Bunları elbirliğiyle aşacağız. Ayrıca Maltepe’yi kurutanlara inat bizler yeşillendirdik. İşte bu düşüncelerle gelecek seçimlerde Maltepeliler, bize öyle bir karne verecek ki hepiniz şaşıracaksınız" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.