Gaziantep mutfağı herkesi birleştirdi

Gaziantep mutfağı herkesi birleştirdi
Beylikdüzü Gaziantepliler Derneği, her ayın ikinci pazar günü düzenlediği geleneksel kahvaltısını dernek merkezinde gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Fahri Öztütüncü, “Gaziantepli hemşehrilerimizi bir araya getirmek ve Gaziantepli olmayan hemşehrilerimize de kültürümüzü tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenliyoruz” dedi

Beylikdüzü Gaziantepliler Dernek Başkanı Fahri Öztütüncü, dernek binasında verilen kahvaltıya ilişkin Damga'ya konuştu. 2010 yılında bu yana dernek başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve Gaziantep kültürünü yaşatmak için birçok çalışmaya imza attıklarını anlatan Öztütüncü, “Gaziantep'imizin kültürünü tanıtmak buradaki Gaziantepli vatandaşlarımızı bir araya getirmek için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Yılda 1 defa Eylül de ulusal bir şenlik yapıyoruz. Bunun sebebi fıstığın hasadının o zaman olmasıdır. Yılın 8 ayı her ayın 2'inci pazarı yöresel kahvaltı veriyoruz. Kahvaltımız ücretsizdir. Üyelerimize bir şart koştuk. Yanında Gaziantepli olmayan birisiyle gelmeleri için. Bunun sebebi de kültürümüzü tanıtmak arzumuzdur. Bütün Beylikdüzü halkını bekliyoruz. Her yıl bastığımız dergilerimiz var. 25 Aralık Gaziantep'in kurtuluş yıldönümü. Etkinleirmiz olacak. Bunun dışında gezilerimiz ve yardımlaşma faaliyetlerimiz var. Ramazan'da ciddi iftar programları düzenliyoruz. Dernek olarak hemşehrilerimize ve Gaziantepli olmayanlar için herkese iftar veriyoruz ama aynı zamanda herkesin kendi yemeğini getirdiği ortaklaşa düzenlediğimiz bir iftar programımız da var” diye konuştu.

Dualar Atatürk için

Kahvaltının 10 Kasım'a denk gelmesi sebebiyle Atatürk için mevlit okuttuklarını da kaydeden Öztütüncü, “10 Kasım'a denk gelen bir etkinlik oldu. Bunun vesilesiyle bir Kur'an okutalım dedik mevlit yaptıralım dedik bu da güzel oldu. Kültürümüzde helva var ama yakında daha çok insana hizmet verebilmek adına lokma verdik. Okulda törenden çıkan aileler bundan faydalandı. Bu bizi çok mutlu etti. İnşallah böyle etkinliklere herkesi bekliyoruz” dedi.

Antep Malatya kardeşliği

Etkinliğe katılan Beylikdüzü Malatyalılar Dernek Başkanı Yılmaz Gökhan ise “Gazianteplilere çok teşekkür ediyoruz. Davetleri için de teşekkür ediyoruz. Kahvaltıda o kadar güzel bir lezzet oluştu ki Antep ile Malatya özdeşleşti. Çünkü yörelerimiz aynıdır. Yiyen bir tane daha yedi. Bundan sonra birlik beraberlik içinde yol alacağız. Beylikdüzü Malatyalılar adına ben burada olmaktan çok sevindim. Biz Doğu ve Güneyoğdulu insanlarımızla ortaklaşa progrramlarımızı yapacağız. Bugün nohut ve ciğer vardı bizde de analı kızlı köfte olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.