Hayırlı olsun

Hayırlı olsun
MHP'den ihracı istenen meclis üyesi Muharrem Yaman, görev yaptığı süre boyunca kendi başına hareket etmediğini, parti disiplinine bağlı kaldığını söyledi. Parti büyüklerinin en doğru kararı vereceğine inandığını söyleyen Yaman, "Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun" diye konuştu.

MHP'den ihraç süreci başlatılan İBB ve Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Av. Muharrem Yaman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MHP’den her zaman gurur duydum" paylaşımını yaptı. İhracını isteyen MHP İl Başkanlığı'na ateş püsküren Yaman, "Hiçbir siyasi makam bu mensubiyetin verdiği gururdan daha üstte değildir. Çocukluk, gençlik ve üniversite yıllarımdan beri mensubu olmaktan gurur duyduğum partim ve gönül daşları 2014 yerel secimlerinde tarafıma Arnavutköy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini tevdii etti. Bir partinin çatısı altında o partinin oyları ile elde edilen bir mevkiyi bırakmadan ve o görev bitmeden o partinin gönüldaşlarını hiçe sayarak sebebi  ne olursa olsun başka bir partiye gitmeyi her zaman etik dışı ve o kişilere saygısızlık olarak gördüm. Hiçbir zaman vicdanımla çelişmedim. Görevim boyunca partime ve bize  güvenerek gecesini gündüzüne katarak çalışan, destekleyen, oy veren bu insanların emeğine ve güvenine layık olabilmek hakkını koruyabilmek adına, yaşadığım şehrin güzelleşmesi için bulunduğum kurumun en iyi ve şeffaf bir şekilde yönetilmesini sağlayabilmek adına haksızlık ve yolsuzluk iddialarını sordum sorguladım" dedi. 

Yetkimi Ülkücülerden aldım
İddiaları araştırırken çok eleştirildiğini hatta savcılığa şikayet edildiğini belirten Yaman, "Bazen yapılmasını istediğim olumlu tekliflerim de oldu. Bizler yerel siyasetçileriz. Ülkemiz için partimizin genel siyasette yaptığı ittifakı elbette destekliyoruz. Ancak bu ittifak yerel siyasette her şeye onay vereceğimiz ve hiçbir şey sormayacağımız, hiçbir şeyi sorgulamayacağımız anlamına gelmez. Bir meclis üyesinin asli görevi olumlu ya da olumsuz soru ya da teklif önerge vermek ve denetlemektir. Önerge vermek polemik yapmak değildir. Savcıya araç tahsis etmek belediye başkanının görevi değildir o belediye başkanı da herhangi bir suç isnadında vatandaş Ahmet Mehmet gibi savcının karşısına normal bir şekilde gitmeli dedim ve bu nedenle karşı çıktım. Verdiğim önergelerinin hiçbir tanesi teşkilat başkanımın ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımın bilgisi dışında da değildir. Önerge vermek birilerinin iznine tabi değildir. Bu izin bana 4 yıl önce partim ve partime oy veren ülküdaşlarım tarafından verilmiştir. Sorularım ve önergelerim devletimin kayıtlarındadır. Yolsuzluk ve haksızlık iddiaları karşısında ülkücü bir duruş sergilemek partiden ihraç edilmeyi gerektirecek bir durum olmasa gerek" diye konuştu.

Hiç kimse partinin üzerinde değildir
Bazi kişilerin sorularından rahatsız olması ve kendisini şikayet etmelerinin partisiyle arasındaki gönül bağını koparmayacağını dile getiren Yaman, "İhracımın istenmesi konusunda henüz bir karar verilmiş değildir. En iyi, en doğru ve adaletli kararı partimizin değerli üst yöneticileri verecektir. Buna inancım tamdır. Şahsım ve hiçbir birey partimizin üstünde değildir. Ben önergelerimi vermeye sorularımı sormaya Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir meclis üyesi olarak devam edeceğim. Beni seven, sayan, değer veren kişilerin partime zarar verici hiçbir görüş ve açıklama yapmamaları isterim. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun" dedi. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.