Hedef eğitimde öncü olmak

Hedef eğitimde öncü olmak
Avcılar'da faaliyet gösteren Özel Haseki Koleji'nin sahibi olan Aslan Çelikhan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni eğitim dönemine ilişkin hedeflerini anlatan Çelikhan, “Biz her zaman çağdaş eğitimden yana olan, akılcı, realist ve geleceğe yönelik güçlü nesiller yetiştirmeyi hedefleyen bir okuluz. Bu anlamda da bizim birincil hedefimiz eğitimde öncü olmak” dedi

Avcılar'ın en geniş alanına sahip eğitim kurumu olarak dikkat çeken Özel Haseki Koleji'nin kurucusu Saim Çelikhan ve öncülüğünü üstlenen Aslan Çelikhan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eğitime yönelik sahip oldukları anlayıştan ve hedeflerinden söz eden ikili, Özel Haseki Koleji'yle birlikte Avcılar'ın eğitimde marka bir ilçe haline gelmesine katkı vereceklerini söyledi. Okulun toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan genç kuşaklar yetiştirmeyi hedeflediğini anlatan Aslan Çelikhan, “Okulumuz, temel bilimlere, sağlık kuruluşlarına ve teknolojik gelişmelere katkı sağlamayı, özgür düşünce ışığında ve toplumsal sorumluluk bilinciyle, araştırma ve sorun çözme becerisi gelişmiş, uluslararası yeteneklere sahip, etik ve mesleki nesnellik kurallarına saygılı olmanın yanı sıra çok disiplinli yaklaşımlara açık, geniş ufuklu bireyler yetiştirmeyi, çok boyutlu kalite standartları içinde, topluma hizmet sunmayı görev edinmiştir” dedi.

Uluslar arası olacağız
Uluslar arası bir isim olacaklarından da söz eden Çelikhan, “Bizler bilimin ve sanatın sınırlarını genişleten, özgürlükçü, toplumsal gelişime önderlik eden, öğrencilerimizle birlikte öğrenme tutkusu etrafında buluştuğumuz, bütün akademik ve idari bileşenlerinin bu arayışa kendilerini adadıkları ulusal ve uluslararası bir okul olmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Yabancı dili önemsiyoruz
Yabancı dili iyi nesillerin geleceğe daha güvenle bakabileceğini de belirten Çelikhan, bu anlamda yabancı dil eğitimlerine de önem vereceklerinin altını çizdi. Çelikhan, “Bu hedef doğrultusunda ilerlemenin en az bir yabancı dili anadil düzeyinde konuşabilen, içinde bulunduğumuz çağın tüm gereklerine hızlıca uyum sağlayabilen öğrenciler yetiştirmekle mümkün olabileceğini düşünmekte ve tüm çalışmalarımızı ve projelerimizi bu bakış açısıyla oluşturmaktayız. Haseki Koleji tüm paydaşlarıyla bir bütün olarak mesleki deneyim, bilgi ve birikimini öğrencilerinin hizmetine sunarak içinde bulunduğu çevreye farklı bir bakış açısı kazandırmak, çözüm odaklı eğitim felsefeleri üretmek amacıyla Türk eğitim sisteminin dinamik yapıtaşlarından biri olmaya hazır” ifadelerini kullandı.

Robotik dersler geliyor
Yeni eğitim dönemine ilişkin okulun gerçekleştirdiği yeniliklerden de bahseden Çelikhan şöyle konuştu; “Bilgiye ulaşma hızını ve üretkenliği arttırıcı her türlü plan ve projeyle 2019 - 2020 öğretim yılına hazırlanan okulumuzda bu yıl STEM laboratuvarları, her sınıf düzeyinde Kodlama ve Robotik dersleri, Akıl Oyunları Sınıfı, Hızlı Okuma, Okuduğunu Anlama pratikleri, ulusal sınavlara hazırlayıcı sınav teknik ve taktikleri programımıza dâhil edilecektir.” Yakup Tezcan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.