İBB'de Topbaş'ın izleri siliniyor: İETT Genel Müdürü de görevinden alındı

İBB'de Topbaş'ın izleri siliniyor: İETT Genel Müdürü de görevinden alındı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş’ın izlerini yavaş yavaş temizliyor. Topbaş zamanından yapılan bazı ihaleleri iptal eden Başkan Uysal şimdi de, Topbaş’ın bir buçuk yıl önce göreve getirdiği İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i görevden aldı.

Kadir Topbaş’ın görevden ayrılmasından sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yeni başkan seçilen Mevlüt Uysal, kendi ekibini kurmak için ağır adımlar atıyor. Geçtiğimiz günlerde İmar Daire Başkanını değiştiren Uysal, en önemli ikinci değişikliğini de İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i görevden alarak yaptı. İETT Genel Müdürü’nün görevden alındığını doğrulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yerine kimin geleceğinin yakında açıklanacağını söylemekle yetindi. İETT’nin 2018 yılı bütçesini hazırlayıp geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunan Emecen, metrobüs hattının Beylikdüzü’nden Silivri’ye uzatılacağı müjdesini vermişti. Emecen’in bu müjdeli haberinden bir hafta sonra görevden alınması dikkat çekti.

Emecen kimdir?
Topbaş tarafından mayıs 2016’da İETT Genel Müdürlüğü’ne getirilen Emecen 1964 Çankırı doğumlu. Fırat Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu olan Emecen, 1986-1995 yılları arasında TEDAŞ, 1995-2000 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2000-2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir, 2005-2014 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesinde çalıştı. 2014-2016 yılları arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğini yapan Emecen, Mayıs 2016’da İETT Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Başkanın önerisi Bakanın onayı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ve 1939 yılında çıkartılan 3645 sayılı özel kanunla kurulan İETT’ye genel müdür ataması, Belediye başkanının önerisi ile İçişleri Bakanı tarafından yapılıyor. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.