İBB'nin malları bedelsiz gitti! CHP'den AK Parti'ye sert tepki: Zimmet çıkar

İBB'nin malları bedelsiz gitti! CHP'den AK Parti'ye sert tepki: Zimmet çıkar
İBB'ye ait milyarlarca liralık gayrimenkul, AK Partililerin oylarıyla yine AK Partili olan ilçe belediyelerine bedelsiz olarak verildi. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Bedelsiz devir konusunda Sayıştay eleştiri yazar, AKP grubuna zimmet çıkar” uyarısında bulundu

İBB Meclisi'nin kasım ayı oturumlarında çok tartışılacak tahsis ve devir kararları alındı. AK Parti grubunun oyları ile kabul edilen bedelsiz tahsis ve devir kararları ile İBB'ye ait olan araziler üzerinde yine İBB tarafından yapılmış spor tesisleri ve kültür merkezleri AK Partili’li ilçe belediyelerine verildi. Devredilen yapılar arasında Esenler'deki Adem Baştürk Kültür Merkezi, Bağcılar Stadı, Gaziosmanpaşa’daki İSMEK kurs merkezi de var.

İBB binasını da verelim!
CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da karara çok sert tepki göstererek “AKP grubu ortak kriterlerimize aykırı hareket ederek çoğunluğunu kullanıp bedelsiz devir kararlarını meclisten geçiriyor. O zaman içinde bulunduğumuz belediye binasını da sınırları içinde bulunduğu Fatih Belediyesi'ne verelim. Mecliste çoğunluğunuz var, buyurun burayı da verelim” dedi.

AK Parti grubuna zimmet çıkar
Bedelsiz devirler ile ilgili Sayıştay kararlarına atıf yapan Balyalı “Bedelsiz devir konusunda Sayıştay eleştiri yazar, AKP grubuna zimmet çıkar. Milyarlarca liralık gayrimenkul söz konusu. İBB'nin birkaç milyarlık malvarlığı uzlaşma olmadan sadece AKP grubunun çoğunluğuna dayanarak ilçe belediyelerine bedelsiz devrediliyor. Doğru değil” diye konuştu. AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da “Eğer arsanın mülkiyeti ilçe belediyesine aitse ve İBB tarafından hizmet için bina yapıldıysa o binaların devri doğrudur” dedi.

HIDIR ULAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.