İmamoğlu: Beni konuşturmayın!

İmamoğlu: Beni konuşturmayın!
Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısına Gürpınar Siteler'deki kentsel dönüşüm planlarının hayata geçirilememesi damga vurdu. Bölgede kentsel dönüşümün siyasi çevrelerce engellendiğini söyleyen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “3 buçuk yıldır bu işe hizmet etmek için çalışıyorum. Ama bir sürü engelleme var beni konuşturmayın” tepkisini gösterdi

Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı hararetli tartışmalara sahne oldu. Gürpınar Mahallesi'ndeki Siteler Bölgesi'ndeki riskli binaların kentsel dönüşüm kapsamında alınamamasına ilişkin sert konuşmaların yapıldığı toplantıda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isim vermeden iktidara yakın çevreleri eleştirdi. AK Partili Meclis üyeleri Ebru Habip ve Mücahit Birinci ise “CHP'li Beylikdüzü Belediyesi bu konudaki çözümsüzlüğünü gizlemeye çalışıyor” eleştirisinde bulundu. Gergin geçen meclisteki bir diğer gündem konusu ise ilçedeki okullara Beylikdüzü Belediyesi'ne bağlı ekiplerin sokulmaması oldu.

Bir şey yapacaksanız metro yapın
CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, mecliste ilk olarak söz alan isim oldu. Yaz döneminde eğitim konusunda ilçede yaşanan tartışmalara değinen Subaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) okullara yardım hususunda Beylikdüzü Belediyesi'ni engellemesinin doğru olmadığını söyledi. Eğitimin milli bir mesele olduğunu belirten Subaşı, bu anlamda Beylikdüzü Belediyesi veya İBB diye bir ayrım yapılmasının doğru olmadığını söyleyerek, İBB'yi hedef aldı. Subaşı, “Eğitim konusunu çok fazla öne çıkarmazdık. Çünkü eğitim meselesi milli bir meseledir. Ancak bu sene öyle olmadı. Bu sene ekiplerimizin hiçbir okula girmesine izin verilmedi. AK Parti açıklama yaptı ‘bundan sonra bu hizmeti İBB yapacak’ dedi. Beylikdüzü'ne bu konuda bir bütçe ayrılması bizi mutlu eder ama bu Beylikdüzü Belediyesi'ni engelleyerek yapılmamalı. Eğer Beylikdüzü'ne bir kaynak ayırıyorsanız buna zaten çok ihtiyaç var arkadaşlar. Biz bundan memnun oluruz. Ama ne var. Eylül’ün 17'sinde okullar açılacak bugün ayın 4'ü. 13 gün var, okullara yapılan bir şey yok. Her gün bize talep geliyor. Merdivenlerimiz bozuk diyorlar asansörler bozuk diyorlar. Ama bunlara karşılık hala verilmemiş. Beylikdüzü'ne bir şey yapacaksanız metro yapın arkadaşlar” siteminde bulundu.

Cami var imam yok!
Beylikdüzü Belediyesi'nin sadece okullarda değil cami konusunda da engellediğinin altını çizen Subaşı, “İbadet yerleri konusu da aynı. Faaliyetlerimizi engellemeye çalışıyorlar. Camilerle ilgili taziye yeri yapacağız yaptırılmıyor, çevre düzenlemesi yapacağız yaptırılmıyor. Camimize imam verilmiyor. Biz bu işin arkasında siyaset var diye düşünüyoruz. Kuvay-ı Milliyet Cami'nin imamı neden yok? Sayın Müftü bu caminin adından mı rahatsız oluyor yoksa? Kimse çıksın bunu ifade etsin. Şimdi o camide kimler namaz kıldırıyor? Sen müftü olarak imam atamazsan kim olduğunu bilmediğimiz kişiler namaz kıldırır. Benzer şeyi İsrail Filistin'e yapıyor. Filistin'e bir çivi çakacaksanız İsrail'den izin almanız lazım. Aynısını orada yapıyorlar” 
diye konuştu.

KİPTAŞ kâr kaygısı güttü
Siteler konusunda da bir takım iddialarda bulunan Subaşı şöyle konuştu; “Bir de siteler konusu var. Gürpınar da Siteler diye bir yer var. 15 bin kişi yaşıyor. Harap evler var depremde veya deprem olmasa bile yıkılma tehlikesi olan yerler var. Bu konuda belediyeye düşen ne var imar planı değişikliği. Bu yapıldı iki sene önce meclisten geçti. İBB'deki arkadaşları biz Siteler'e getirdik. Kendileri ikna oldular. Hepsi şehir plancısı vs. Durumun vahameti konusunda ikna oldular. Bizim imar planımızda değişiklikler yaparak konuyu İBB'ye taşıdılar. Biz kabul edilmesini beklerken bir baktık meclisten geri çekildi. Dedik niye geri çektiniz bunu. Dediler ki biz bunu bir daha inceleyeceğiz. Anladık ki siyasi nedenlerle çekildi. Bu konuda biraz araştırdık şunu gördük. Dediler ki orada kentsel yenilemeyi KİPTAŞ yapacak. İyi dedik KİPTAŞ yapsın. KİPTAŞ'ın zaten kuruluş amacı bu. Başkanımız İBB Başkanı ile görüştü. KİPTAŞ ile görüştü. Bize üç tane proje teklif ettiler, başkanımız da hangisini uygun görüyorsanız siz karar verin dedi. Biz yeter ki burada bir kentsel dönüşüm yapılsın istedik. Bir süre sonra KİPTAŞ döndü dedi ki bu parasal açıdan zararlı buradan kâr elde edilemez.”

Beylikdüzü niye garantör değil?
Subaşı'nın iddialarına cevap veren AK Partili Ebru Habip ise KİPTAŞ'ın kar kaygısı gütmediğini, Beylikdüzü Belediyesi'nin bölge halkına garantör olmadığı için sıkıntıların yaşandığını iddia etti. Habip, “Hukuksuz şeylere karşı çıkmışımdır. Siyasiyimdir doğru ama bunun eğitimini almışım teknik olarak bir şeyin doğru almasını isterim. Gürpınar Siteler konusunda gönül ister ki bu sorun çözülsün. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım. Ama yanlış yönlendirmelerle değil. Meclisimize gelen kararda teklifte diyelim daha doğrusu. Talep edilen hukuksuz, alt yapısız, imar kanuna aykırı maddeler vardır. Bunlar çok detaydı. İmar planları plan notlarıyla düzeltilmez. İmar planları planlarla bir bütünse düzeltilir. Dolayısıyla orada ne olacağı şu anda çok belli değil. Belediyenin bir yazısı var. Belediye halkı inşaat şirketleriyle başbaşa bırakacak. KİPTAŞ demiş ki orada kar yok. Bu da yanlış. KİPTAŞ oraya ticaret olarak bakmadı maliyet olarak baktı” dedi.

Afişlerini asmazsam namerdim!
Siteler'le ilgili konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu konuda kendilerinin çok yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti. Her defasında verdikleri bu mücadeleye karşılık siyasi engellerle karşılaştıklarını da anlatan İmamoğlu, “Ben en az yirmi defa KİPTAŞ yetkilileriyle toplantı yaptım. Dedim ki yeter ki yapın KİPTAŞ'a teşekkür afişleriyle, İBB'ye teşekkürler afişleriyle Beylikdüzü'nü süslemezsem namerdim dedim. Ne cümleler söylediğimi gidin sorun. Bugüne kadar yirmiye yakın toplantı yaptım. Bu iş çözülsün dedim. Bakın bu işi ya plan çözer özel sektör çözer ya da yetkili kamu kurumları çözer. TOKİ'ye iki sene önce gittim bu konuda, bu konuda çare aramak adına gitmediğim kapı kalmadı. Şehircilik Bakanlığı'na arkadaşlarımı gönderdim. Mevzu oymuş. Hiç umurumda değil. Sıfır oy çıksa nolur üç bin oy çıksa nolur. İnsanların canından söz ediyoruz. Bu siyasi kararı veren kimse bulun cezasını çeksin. Allah'a havale ediyorum bunu” diye konuştu.

Gidin Yusuf Uzun'a sorun
İmamoğlu, kendisini konuşması esnasında kesmeye çalışan AK Partili Yavuz Demirci'ye de şöyle seslendi; “Bırakın şunu bunu. Serbest piyasa bilen insanlarsınız. Orada bazı siteler var. Biz cebimizden yaptırırız diyen de var bazı adalarda fiziki koşullar uygun olup yaptıran aynı daireyi alan da var. 3 buçuk yıl ben bu işe hizmet ediyorum. Ama bir sürü siyasi engelleme var buradan beni konuşturmayın. Siyaset yapmamak adına söylemiyorum ha yoksa birinden korkmuyorum. Ben hiç bağırmamak için siyaset yapmadım. Gidin Yusuf Uzun'a sorun benim nasıl siyaset yaptığımı size anlatsın.”
ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum