İmar fırsatçılarına göz açtırılmıyor

İmar fırsatçılarına göz açtırılmıyor
Büyükçekmece ilçesi Eskice köyü mevkiindeki imar affından yararlanmak amacıyla kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 52 yapıdan 26’sı belediye ekiplerince yıkıldı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Belediye olarak yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde mücadelemizi veriyoruz” dedi

Büyükçekmece'de imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin sabah erken saatlerde başlattığı çalışma ile tek tek yıkıldı. Eskice köyü mevkiinde bulunan arazilerde son çıkan imar affı yasasından yararlanmak amacıyla usulsüz olarak yapılan ellinin üzerinde imarsız ev ve konteynır olduğunu tespit eden Büyükçekmece Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler, önceden adresleri belirledi. Olası gerginliklere karşılık Çevik Kuvvet ekibi de 200'ün üzerindeki belediye ekibine destek sağladı. Ekipler konteynırları vinç yardımı ile kaldırıp güvenli bir yere taşıdı. Dozerler ise kaçak olarak yapılan prefabrik evleri de birer birer yıktı. İlk etapta 52 kaçak yapıdan işlemleri tamamlanan 26 kaçak yıkıldı. Diğer kaçak yapıla ise yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkılacağı bildirildi.

Her türlü önlem alındı
Yıkım çalışmaları sırasında vatandaşların eşyalarının zarar görmesi için büyük çaba sarf eden Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, yıkım işlemi öncesinde polisle birlikte girdikleri evlerdeki eşyaları güvenli bir bölgeye taşıdı. Ekipler eşyaları dışarı çıkarırken bir yandan da evde kimsenin olup olmamasını kontrol etti. Bir eve giren zabıta ve polis yaşlı karı koca çifti gördü. Ev sahibinin beyanına göre anne ve babası orada yaşıyordu. Ancak evde sadece birer koltuk olması ve elektrik su olmaması da dikkat çekti.

Yıkım konusunda kararlıyız
Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdür Yardımcısı Argun Saygı ise yıkımlarla ilgili bilgi vererek, "İmar barışı süresi içerisinde 2018 yılından önce yapılan binalar imar barışı kapsamına giriyordu. Bunu suiistimal eden vatandaşların yaptıkları kaçak yapılaşmalar ile ilgili çalışmaları tespit ettik. İmar Müdürlüğü olarak ilgili encümen ve yıkım kararlarını aldıktan sonra kararın uygulanması için şu anda bütün ekiplerimiz ile birlikte kaçak inşaatları yıkıyoruz. Şu ana kadar 52 tane var 26 tanesini bunların programa aldık. Diğerlerini ise bütün işlemler tamamlanmasından sonra yıkımlarını belediyemiz tarafından yapacağız. Büyükçekmece Belediyesi olarak vatandaşların yapmış olduğu kaçak yapılaşmaları ve suistimalleri yerinde bizler yıkım kararlarını uygulayarak gidereceğiz. Sayın başkanımızın emri ile yıkım konusunda kararlıyız. İmar barışı kapsamında kalan diğer binalara zaten dokunmuyoruz. Bunu kötüye kullanan vatandaşların da yaptığı kaçak inşaatları yıkıyoruz" dedi.

Başkan Akgün ilki gerçekleştirdi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Schalke 04 – Galatasaray maçı öncesi düzenlenen toplantıda 114 yıllık Schalke 04 kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirerek kardeş şehir belediye başkanı olarak kulüp adına konuşma yaptı. Schalke 04 tarihinde bir ilki gerçekleştirdiği için gurur duyduğunu belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “Almanya ve Türkiye tarihte güçlü bağlar kurmuş iki ülkedir. Maç öncesinde Schalke 04 kulübü adına benim konuşma yapmam da bunun büyük bir göstergesidir. Kardeş şehir belediye başkanı olarak Büyükçekmece ve Schalke iyi ilişkiler geliştirdi. Galatasaray ve Schalkeyi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu nazik davranışlarından ötürü Schalke 04 başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleştirilen toplantıya Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Schalke 04 Başkanı Clemens Tönnies, Schalke 04 Onursal Başkanı Gerhard Rehberg de katıldı.

Eğitime dev katkı
Bugüne kadar kazandırdığı 35 okul ile Türk milli eğitimine dev bir katkı sağlayan Başkan Akgün, eğitim hayırseverleri ile birlikte 4 yeni okula daha imza attı.  Başkan Akgün’ün belediye vatandaş işbirliğiyle ilçeye kazandırdığı 4 yeni eğitim kurumu ise şunlar: Kumburgaz Kuvayı Milliye İlkokulu, Mübeccel – Hayrettin Gazioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi ve Ahmediye Anaokulu.

Kuvayı Milliye İlkokulu
umburgaz Mahallesi’nde bulunan eski ve depreme dayanıksız okulun yerine hizmet verecek yeni okulun yapımı tamamlandı. Toplamda 33 derslikle eğitim verecek Kumburgaz Kuvay-ı Milliye İlkokulu içerisinde; 3 anasınıfı dersliği, 2 destek eğitim dersliği, 24 ilkokul dersliği, 1 fen bilimleri dersliği, 1 müzik dersliği, 1 resim dersliği, 1 çok amaçlı salon, 1 spor salonu, 1 kütüphane ve 1 yemekhane bulunuyor.

Ahmediye Mahallesi Anaokulu
Başkan Akgün, eğitim hayırseveri Akbalık Ailesi ile birlikte Ahmediye Mahallesi'ne kazandırdıkları Hamit – Beyaz Akbalık Anaokulu’da tamamlanarak eğitime açıldı. Bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayan anaokulu 400 metrekare alan üzerine inşa edildi. Okulun içerisinde 2 derslik, hobi odası, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, öğretmenler odası bulunuyor. 

Gazioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Başkan Akgün’ün Celaliye Mahallesi’ne kazandırdığı Mübeccel – Hayrettin Gazioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mahallenin okul ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçen Akgün ve eğitim bağışçısı Hayrettin Gazioğlu tarafından inşa ettirildi. Bu yıl ilk eğitim öğretim yılını tamamlayan okul binası depreme dayanıklı ve toplamda 3425 metrekare büyüklüğünde. 

Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi
Güzelce Mahallesi’nde bulunan ve modern mimarisiyle fark yaratan okul, Başkan Akgün’ün büyük katkılarıyla tamamlandı ve eğitime başladı. Eğitime verdiği değerle tanınan Akgün, okulun hafriyat, çevre düzenlemesi, yol düzenlemesi, park ve bahçe işlerinin tamamıyla yakından ilgilendi. 400 metrekare alan üzerine inşa edilmekte olan okulun içerisinde 2 derslik, hobi odası, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, öğretmenler odası bulunacak. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.