İsteseler de istemeseler de yapacağız

İsteseler de istemeseler de yapacağız
AK Parti Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’un ön çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Yakında ihalesine çıkıyoruz. Bazıları onunla ilgili de ileri geri konuştu. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız" diye konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Savunma sanayindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Erdoğan, "Bugün Fırat Kalkanı harekatında Afrin'de işte bunlarla beraber hamdolsun bu mücadeleyi kazandık. Şu an itibariyle bakınız Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 200'e yaklaştı. Bu teröristlerle mücadeleyi işte bunlarla yapıyoruz. Bu mücadeleyi burada Afrin'de bu kararlılıkla yürüten Mehmetimiz bu imkanlarla güç buldu, kuvvet buldu. Bu zafere hamdolsun ulaştılar. Yeter mi? Yetmez. Daha yapacağımız işler var" dedi.

15 Temmuz gecesini anlattı
Konuşmasında 15 Temmuz gecesini anlatan Erdoğan, "Biz bu vatanın vatansever evlatlarıyız. Biz ölürsek, burada öleceğiz. 15 Temmuz gecesi birileri bize güya dostluk adına 'Ben sizi buradan Rodos'a götürebilirim' dedi. Dedim ki; 'Hayır.' Bize bu topraklarda ölmek yaraşır. Hemen uçağa geçelim, nereye gideceğimi uçakta söyleyeceğim. Bindik uçağa, son ana kadar pilot nereye gideceğimizi bilmiyordu. Son anda dedim ki; İstanbul. İstanbul'a geldik hamdolsun binler, on binler İstanbul'da bizi bekliyordu. F16'lar üzerimizdeydi, helikopterler üzerimizdeydi. Ne oldu? Biz 'La Galibe İllallah' dedik. 'Allah'tan başka galip yoktur' dedik, rabbime sığındık işi bitirdik. Bir de biliyorsunuz, Allah koruduktan sonra başka koruyucu yoktur. 251 şehidimiz oldu ve 2 bini aşkın gazimiz oldu. Şehitlerimiz cennette, onları inşallah aileleriyle peygamberimize en yakın makamda rabbim misafir ediyor. Rabbim bizlere de inşallah o makamı nasip etsin. Biliyorsunuz, şehitler tepesi hiçbir zaman boş değildir" ifadelerini kullandı.

Başka devletimiz yok
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok. Bunu koruyacağız" diyen Erdoğan, "Bunu yapmak için ne yapacağız? Birbirimizi çok seveceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep beraber kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız mesele bu. Bunu yaptığımız zaman yıkılır mıyız? Maltepe Belediyesi bizdeydi. Bir yanlışlık oldu. Şimdi Mart'ta Maltepe'yi yeniden almaya hazır mıyız? Buna var mıyız? Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim bütün şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor. Bana her şey Maltepe'yi hatırlatıyor" dedi. 

Hayatları boyunca dağıttılar
Hükümetin yaptığı yatırımlara getirilen eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Birileri diyor ki ‘biz yatırımları durduracağız’. Niyeymiş çünkü yatırımlar üretmiyormuş. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolar ihracatı olan Türkiye’nin 160 milyar dolar ihracatı var. Var ki üretim ihraç edebiliyorsun. Bugün savunma sanayiinde elhamdülillah kendimizi savunabilecek ürünlere sahibiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Bay Kemal çalış senin de olsun. Ama olmaz. Bay Kemal şimdi tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış. Nerede bunlar cebinde mi? Neyi dağıtıyorsun? Bunlar hep böyle hayatları boyunca dağıttılar. Kendilerini dağıttılar kendilerini. Halkımıza verdikleri bir şey var mı yok. Yalanın bedeli yok. Bunlar akşam yalan sabah yalan” şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul’u yapacağız
Dünyanın en büyük havalimanının İstanbul’da inşa edildiğini belriten Erdoğan, "İlk etabını bu yıl sonunda hizmete açıyoruz. Ve dünyanın bir numarası, bilemediniz iki. Kanal İstanbul’un ön çalışmaları sürüyor, yakında ihalesine çıkıyoruz. Bazıları onunla ilgili de ileri geri konuştu. Boğaz'da olan kazayı duydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık net ortaya koyuyor. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız" açıklamasını yaptı.

CHP demek susuzluk demektir
İstanbul'un eski sorunlarından bahseden Erdoğan, "Küvetlere su doldurulurdu. Benzin istasyonları gibi içme suyu satış istasyonları kurulmuştu. Elimizde bidonlarla su taşıyorduk. Kimden almıştık o İstanbul’u? CHP’den almıştık. CHP demek susuzluk demektir. CHP demek çöp dağları demektir. CHP demek hava kirliliği demektir" eleştirisinde bulundu. "Benim de mezun olduğum, Marmara Üniversitesi de Maltepe’ye de geliyor" diyen Erdoğan, "İstanbul’un 14 bin 500 olan yüksek öğretim yurdu kapasitesini önümüzdeki üç yılda iki katına çıkartıyoruz. İstanbul’a hizmet etmek, bilir misiniz aşk ister. Aşk sevda ister. Bunlarla birlikte proje ister. Yatırım ister, vizyon ister" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.