Karaman'ın süper müdürü!

Karaman'ın süper müdürü!
Güngören Belediyesi’nde “Bu kadar da olmaz” denilen milyon dolarlık ihalelerdeki skandallar serisini Damga ortaya çıkardı

AK Partili Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ilçe belediye iştiraki GÜNBEL TEMİZLİK A.Ş. adlı firma yönetiminde, yardımcısı AK Partili Meclis üyesi Fatih Özçiçek, Özel Kalem Müdürü Ensar Dağcı ve Mali Hizmetler Müdürü İbrahim Ayar’ın yer almasına izin vermekle kalmadı, harcama yetkilisi müdürün açtığı ihaleyi de belediye şirketinin kazanmasına göz yumdu. Başkan Karaman ve şirket yönetiminde yer alan harcama yetkilisi müdür Ensar Dağcı, ihale kanunu delik deşik ederek örneği görülmemiş bir skandala imza attı. Müdür Dağcı, yetkilisi olduğu 1 milyon TL’lik kahvaltı, yemek, kokteyl organizasyon ihalesini kazanan, eski adı ALTYAPI İNŞAAT ELEMANLARI A.Ş. adlı şirkette de yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

İki tarafta da yetkili
Skandallar serisindeki bir başka önemli ayrıntı ise belediyenin Mali İşler Müdürü İbrahim Ayar’ın da milyonlarca dolarlık ihaleleri kazanan belediye kuruluşu firmanın yönetim kurulunda yer alması oldu. Müdür Ayar, aynı zamanda belediye hesaplarını denetlemekle yükümlüydü. Firmanın mali yapısı belediye bütçesinde yer aldığı için bir yandan ihaleye giren Ayar, diğer yandan da hakedişlerin ödenmesi ve denetlenmesinden de sorumluydu. Ayar’ın her iki tarafta görev alması etik bulunmazken, harcama yetkilisi müdür Dağcı’nın durumu ise 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 11’nci maddesine göre suç teşkil ediyor.

33 ihale kazandı
Belediye Başkanı Şakir Yüzel Karaman’ın yakın zamandaki hamlelerinden birisi de Güngören AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emrah Demirci’yi şirket genel müdür yardımcısı sıfatıyla görevlendirmesi oldu. Yönetim kurulu başkanlığını Meclis üyesi Fatih Özçiçek’in yaptığı belediye şirketi, ağırlıkça organizayson ve yemek hizmeti başta olmak üzere 33 ihaleyi yüklendi. Şirketin aldığı yönetim kurulu kararına göre, Başkan Özçiçek’e 3 bin TL aylık huzur hakkı ödenirken, diğer üyelerden  müdür Ayar’a 2 bin 500 TL, Dağcı’ya ise 2 bin TL ödeme yapılıyor.
Cengiz Alçayır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum