Kastamonu'da büyük yangın! Onlarca ev yangına teslim oldu

Kastamonu'da büyük yangın! Onlarca ev yangına teslim oldu
Kastamonu'da elektrik tellerindeki kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede çok sayıda eve sıçradı. Olay yerine havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangında şu ana kadar 45 ev ve ahır yanarken, 6 büyükbaş öldü, 6 tarım makinesi alevlere teslim oldu. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan müdahale başlattı. Kastamonu Valisi Meftun Dalli, Tosya Kaymakamı Uğur Unsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İlçeye bağlı Yağcılar köyünde, saat 15.00 sıralarında elektrik tellerindeki kısa devre nedeniyle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak, evlere sıçradı. Köylüler evlerden uzaklaşırken, ihbarla bölgeye itfaiye ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale için yangın söndürme helikopteri de talep edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Yağcılar köyü muhtarı Osman Namlı, "Köyde 230 hane var, şu an 40'ında yangın var. Halen de devam ediyor. Önünü alamadılar" dedi.

yangin-1.jpg

yangin-2.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.