Kör kuyu

Kör kuyu
Erdoğan telefon edip, iş adamı Mahmut Küçükdoğan’ı Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na aday gösterdiğinde, o, teşkilat mensuplarını ilçe binasında topladı, ahaliye, kendisini alkışlattıracak bir konuşma yaptı.

Erdoğan telefon edip, iş adamı Mahmut Küçükdoğan’ı Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na aday gösterdiğinde, o, teşkilat mensuplarını ilçe binasında topladı, ahaliye, kendisini alkışlattıracak bir konuşma yaptı. Başkan adayı Küçükdoğan, tarihi yerel konuşmasında, Erdoğan ile kendisi arasındaki gönül bağından bahsetti, “İstesin, bütün malımı mülkümü satar, kör kuyuya atarım, hiç tereddüt etmem” dedi.  
*
Meali, malım ona feda olsun’du…   
*
Mevzuya kaldığımız yerden devam etmek için şu fıkrayı ve içinde barındırdığı manayı da iyice idrak etmen lazım…   
*
Falcı kadın, ısrarla adamın el falına bakmak ister, niyeti ise ne koparırsa’dır. Adamın elini avucunun içine alır, başlar anlatmaya, binlerce koyun, kuzu gördüğünü, sayılarının sürekli artacağını, hayal edilemeyecek bir zenginliğe kavuşacağını filan söyler. Fal bakımının ardından adama, “Eee, senin için o kadar güzel şeyler söyledim, birşeyler vermeyecek misin” diye sorar.  
Adamın cevabı, kısa ve nettir, elini uzatır, “Gördüğün sürüden istediğin kadar koyun al, senin olsun” der.  
*
Mevzumuza dönelim…   
*
İlçedeki yerel iktidarı kaybettikten sonra, AK Parti Beylikdüzü İlçe Teşkilatı, çorbacının, kebapçının, hatta teşkilatta çalışan bazı personelin maaşını bile ödeyemez hale düştü. Düne kadar partinin yereldeki gücünden beslenen, rant devşiren siyasetçiler, iktidarın kaybedilmesiyle bir anda sırra kadem bastı. Muhtemel o ki iktidar çatışmasının yaşanacağı yerel seçimlere kadar da ortaya çıkmaya pek niyetli değiller. 
İşte bu sebepten dolayı ekonomik darboğaza düşen teşkilat, tamı tamına yirmi sekiz aydır kirasını bile ödeyemecek derecede acziyet içinde. Borcun, 370 bin TL.’yi bulması ise basit bir ilçe teşkilatının giderini karşılayamayan ama Beylikdüzü’nü yönetmeye talip olanların basiretsizliği ve beceriksizliğinden kaynaklı.
*
AK Parti Genel Merkezi’nce ataması yapılan yeni ilçe başkanı Mustafa Necati Işık, kucağında bulduğu borcun üstesinden nasıl gelecek diye merak ediyorsan, akla, üç farklı seçenek geliyor. 
*
Birinci çözüm yolu olarak, partili iş adamlarına ve teşkilat mensuplarına “Pamuk eller cebe” diyecek, imece usulüyle miras kalan borcu sıfırlayacak.  
İkinci seçenekte... Bir o kadar da kendisi borçlanıp, görev bitimi sonrasında gelecek yönetime katmerli borç bırakacak.  
Üçüncü ve en kolay çözümcül yöntem olarak da, Erdoğan’ı arayacak, o da iş adamı Mahmut Küçükdoğan’a vereceği talimatta, “Malını mülkünü sat, kör kuyuya at” diyecek.  
*
Geriye ne mi kalıyor?  
*
İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ın, kör kuyuyu bulup içinden ihtiyacı olduğu kadarını alarak borçlulara dağıtması…   
*
Mesele bu denli basit canım kardeşim! Tıpkı, falcı kadının, avuç içinde gördüğü sürüden ihtiyacı kadar koyun alması gibi yani…ştı. Elif ve Yiğit ünlüler adına potaya girerken gönüllülerden ise

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.