Kurbanlıklara sıkı kontrol

Kurbanlıklara sıkı kontrol
Esenyurt Belediyesi, kurban satış alanlarına getirilen kurbanlıkları sıkı bir kontrolden geçirerek, gerekli sağlık taramalarını yaptı. Denetimler bayrama kadar devam edecek

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan kurban satış noktasına getirilen kurbanlıkları sıkı kontrolden geçiriyor. Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban satış alanı girişinde kurbanlıkların evrak, küpe ve sağlık kontrollerinin ardından alana girişlerine izin veriyor. Esenyurt Akçaburgaz’da bulunan kurban pazarında 24 saat boyunca hizmet veren ekipler, yurdun dört bir yanından getirilen kurbanlıkları sıkı kontrol altında tutuyor. Vatandaşların dini vecibelerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmeleri ve alana sağlıksız, kaçak hayvan girişlerinin önlenmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler ayrıca kurbanlıklarla ilgili sorunlarda vatandaşlara yardımcı oluyor.

Denetimlerimiz aralıksız sürüyor

Temmuz ayının 27’si itibariyle satış noktalarına gelen kurbanlıkların öncelikle küpe numaraları ve ihbara mecbur bir hastalığı olup olmadığı kontrol ettiklerini belirten Esenyurt Belediyesi Veteriner Hekimi Özgür Babür, “Daha sonra çadırlara alınan hayvanlara kurbanlığa uygun olup olmadığını, yani süt dişlerinin dökülmesi halk arasında bilinen tabiri ile kapak açıp açmadığı kontrol ediyoruz. Bunun dışında tekrar çadırlarda sağlık kontrolleri yapılarak, ilçe tarım ekiplerine bilgiler veriyoruz. Bunun dışında alana getirilen kurbanlıklarda oluşan anlık sorunları gidermek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.