Lüleburgaz’da su kullanımı azaldı

Lüleburgaz’da su kullanımı azaldı
Lüleburgaz’da geçtiğimiz Temmuz ayında 433 bin 843 metreküp su kullanımı gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı dönemine göre 17 bin metreküp daha az su kullanıldığı görülürken bu yılın ilk 7 ayında kullanılan su miktarı ise 3 milyon 160 bin metreküp olarak gerçekleşti. Geçen yıl Temmuz ayında gerçekleşen 450 bin 150 metreküp suyun bu yıl 433 bin 843 metreküpe gerilemesi sevindirdi

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Lüleburgaz’da yılın ilk 7 ayında 3 milyon 160 bin metreküp su kullanımı gerçekleşti. Gerçekleşen su tüketiminin büyük bir kısmını meskenler tarafından kullanılırken sadece Temmuz ayında tüketilen su miktarı 433 bin 843 metreküp olarak gerçekleşti. Öte yandan bu yıl aşırı sıcaklara rağmen gerçekleşen su tüketimi geçtiğimiz yıl Temmuz ayındaki 450 bin 150 metreküplük kullanımın yaklaşık 17 bin metreküp altında gerçekleşti. Bu durum sevindirirken uzmanlar su tüketimi konusunda vatandaşların tasarruf yapması konusunda uyarılarda bulundu.

Perlatör kampanyası sürüyor

Tüm bunlarla birlikte su tüketiminde tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar eski musluklarının ucuna takacakları perlatörlerle yüzde 50’ye varan su tasarrufu sağlayabiliyor. Ayrıca Lüleburgaz Belediyesi’nin Geçtiğimiz hafta başlattığı Atıklarımızı Topluyoruz Malzemelerimizi Ayrıştırıyoruz (ATMA) etkinliği çerçevesinde sürdürdüğü 5 adet pet şişe ya da teneke kutu getirene musluk perlatörü ya da bez torba dağıtma etkinliği de devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.