Marmaris'te temzlik imecesi

Marmaris'te temzlik imecesi
Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, sezonun yoğun günlerini yaşayan Hisarönü Mahallesi’nde yürüttüğü çalışmalara muhtar, STK üyeleri, esnaf, vatandaşlar ve çocuklar da destek verince ortaya örnek görüntüler çıktı. Atıkların araçlardan dışarı değil en yakın konteynere atılması gerektiğini belirten belediye yetkilileri, cam gibi atıkların orman yangınlarına yol açabileceğini vurguladı.

Marmaris’in her noktasını temiz tutabilmek için canla başla çalışan Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hisarönü Mahallesi’nde yaklaşık 45 kişilik bir grupla imece usulü çalışma gerçekleştirdi. Mahalle muhtarlığı öncülüğünde kurulan Hisarönü Mahallesi Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmaya, yaşadıkları bölgeyi temiz tutmayı amaçlayan ve aralarında 80 yaşında bir yazlıkçının da bulunduğu pek çok gönüllü destek verdi. Çocuklar da Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından dağıtılan sarı eldivenleri giyerek işe koyuldu. Gönüllülerin güvenliği için jandarmanın da araçların kontrollü geçişini sağladığı etkinlikte, yoldan geçen araçlar korna çalarak gruba destek verdi. Bozburun karayolundan başlayan temizlik hareketi, Kerdime sahiline kadar sürdü. Yol kenarlarından, yine seyir halindeki araçlardan atılan onlarca torba çöp toplandı.

marmaris belediyesi

Kendinizi evinizde hissedin
Yaz sezonu ile birlikte temizlik çalışmalarının yoğunlaştığını söyleyen Marmaris Belediyesi yetkilileri, “Bu yol turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Turgut, Orhaniye, Selimiye, Bozburun, Söğüt mahallelerinin ana geçiş yolu konumunda. Yaptığımız etkinlikte vatandaşlarımızı çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyor; tatilde de kendilerini evlerinde gibi hissederek, çöplerini araçta tutup en yakın çöp konteynerine bırakmalarını istiyoruz. Özellikle attıkları cam gibi atıkların orman yangınlarına yol açabileceğini asla ve asla unutmamalarını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

marmaris belediyesi

marmaris belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.