Meclis oturumunda tartışma: ARAŞ nasıl zarar ediyor?

Meclis oturumunda tartışma: ARAŞ nasıl zarar ediyor?
Arnavutköy Belediyesi'nden aldığı ihalelerle gündeme gelen ARAŞ, Faaliyet Raporu oylamasında da gündeme geldi. MHP Meclis Üyesi Muharrem Yaman, belediyeden ballı ihaleleri alan ARAŞ'ın nasıl zarar ettiğini sordu.

Arnavutköy Belediyesi 2017 Faaliyet Raporu uzun tartışmaların ardından oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılmadığı meclis toplantısında raporu Başkan Yardımcısı Turgut Baran okudu. Baran, Arnavutköy Belediyesi’nin projeleri hakkında geniş bir sunum yaptı.

Dedikodudan kurtulduk
Başkan Yardımcısı Turgut Baran’ın Faaliyet Raporu'nu sunmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Ziya Hızır kürsüye çıktı. Arnavutköy’de İBB'nin yaptığı projelerden bahseden Hızır, "Yapılan yatırımlarla ilçemiz cazibe merkezi haline gelmiştir. Arnavutköy Belediyesi’nin sosyal ve kültürel kuruluşları olan ARGEM (Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezi), ASYAM (Arnavutköy Sosyal Yardımlaşma Merkezi) ve ABİM (Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi) gibi kuruluşların özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik başlattığı hizmetler göz doldurmuştur" dedi. Bu tür hizmetlerle kapı önlerinde dedikodu yapan kadınların dedikodudan kurtulduğunu belirterek, herkesin bir uğraşının olduğunu ifade etti.

Bütçeyi nereye kullandınız?
2017 Faaliyet Raporu hakkındaki görüşlerini açıklamak için söz alan MHP İBB ve Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Av. Muharrem Yaman yeniden aldığı ihalelerle tartışma konusu haline gelen belediye iştiraki ARAŞ'ı gündeme getirdi. ARAŞ’ın neden zarar ettiğini soran Yaman, belediyenin çalışmalarını eleştirdi. İBB’nin Arnavutköy’e yaptığı yatırımları Belediye Başkanı Baltacı’nın sahiplenmesini de eleştiren Yaman, "Bütçenin nerelere ve nasıl kullanıldığı daha açık ve net bilgilerle verilmesi gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Yaman, iyi niyetli değil
Yaman'ın eleştirilerine cevap veren Meclis Başkanvekili Ebubekir Taşyürek, ARAŞ'ın faaliyetlerinin yasal olduğunu vurguladı. Arnavutköy Belediyesi'ne ait olan bir kuruluşun başında Arnavutköy Belediye Başkanı ve yöneticilerinin olmalarının gayet normal olduğunu belirten Taşyürek, "Muharrem Yaman’ın açıklamaları iyi niyetli değil. Kulaktan dolma bilgilerle hiçbir kuruluşu ve hiçbir kimseyi töhmet altında bırakıcı sözler söylemeye hakkı yok. "Öküzün altında buzağı aramanın hiçbir manası yok" açıklamasını yaptı. Taşyürek’in ardından söz alan ARAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı  Dr. Kemal Aygenli, "Muharrem Yaman'ın dile getirdiği gibi ARAŞ’ın ve yöneticilerinin herhangi bir ihale açma yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.