Nüfus müdürlüğündeki tepki çeken görüntülere ilişkin Bursa Valiliği'nden açıklama: 'Disiplin soruşturması başlatıldı'

Nüfus müdürlüğündeki tepki çeken görüntülere ilişkin Bursa Valiliği'nden açıklama: 'Disiplin soruşturması başlatıldı'
İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde tepki çeken görüntülere Bursa Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada sorumlu yönetici ile personel hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi.

Bursa İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde gişedeki memurlarla vatandaşların arasında bulunan camların kağıt ile kapatıldığı görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti. Tepki çeken görüntüler üzerine Bursa Valiliği açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada bankolarda görev yapan personelin tespit edildiği ve söz konusu kağıtların mevzuat hükümlerine ilişkin notlar olduğu belirtildi. Kağıtların derhal kaldırıldığı ifade edilen açıklamada konunun her boyutuyla araştırılması amacıyla sorumlu yönetici ile personel hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yerel medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden ilçe nüfus müdürlüğünde işlem bankoları önünde bulunan camların kağıt ile kapatıldığı ve vatandaşların görülmesinin engellendiğinin ifade edildiği “İnegöl Nüfus Müdürlüğünde Bu Neyin Nesi?” başlıklı haberle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği anlaşılmıştır.

Bahse konu haber ile ilgili; bankolarda görev yapan personel tespit edilmiş ve söz konusu kağıtların kendilerine bakan yüzünde işlemlerde kullanılan mevzuat hükümlerine ilişkin notların yer aldığı görülmüştür. Söz konusu kağıtlar derhal kaldırılmış olup konunun her boyutuyla araştırılması amacıyla sorumlu yönetici ile personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.