Öğretmenler perişan

Öğretmenler perişan
Esenyurt'ta Türk Eğitim-Sen 9 No'lu Şube'nin açılışında konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan “Öğretmen şamaroğlanına döndürülmüş gelen tokatlıyor, giden tokatlıyor. 25 Haziran sabahı 15 yıldır sendika görünümü altında kamuda terör estiren yapının sonbaharı olacaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen 9 No'lu Şube'nin yeni hizmet binası açılışı törenle gerçekleştirildi. Programa MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No'lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan'da katıldı.  Açılışta ilk sözü alan Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No'lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, “Türk Eğitim Sen'in daha iyi hizmet verebilmesi için son derece modern bir şube binasını sizlerin huzuruna çıkardık. 3 bin 200 kişilik üye sayımız var hedefimiz bu sayının üzerine çıkmak” dedi. Aktan'ın ardından söz alan eğitim camiasında itibarın zedelendiğini söyleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Milli Eğitim Sistemi'nin özellikle MHP'nin Eğitim Reformu kapsamında 2015 seçim beyannamesinde ve bugüne kadar mevcut seçim beyannamelerinde yer aldığı şekilde mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini, öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza mutlaka iadei itibar noktasında. Çünkü itibarın zedelendiği çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu anlamda da gerekli çalışmaların bilhassa bizim sendikamız başta olmak üzere diğer insanlara da örnek teşkil edeceğini ve TBMM'de sizden gelecek olan enerjiyle o sinerjiyi biz TBMM kürsüsüne yansıtıcağımızı mevcut seçimlerden sonra MHP olarak yüksek oy oranıyla yüksek temsille yine eğtim camiasını temsil edeceğimizi duyurmak istiyorum” diye konuştu.

Sistemi  kabul etmiyoruz
Açılışta son olarak söz alan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sayın milletvekilim öğretmenlerin itibarından bahsetti. Öğretmenlerimizin itibarını daha da rencide edeceğimize inandığımız bir performans uygulaması var gündemde. Biz Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerin performans değerlendirmesine karşıyız. Biz bunun fiilen uygulanabilir olduğunu düşünmüyoruz. Hem de öğretmenlerimizin itibarını rencide edecek bir ortam yaratacağına inanıyoruz. Bakanlık taslağı hazırladı. Müdürler öğretmenlere not verecek sistemde. Okul müdürlerimizin yüzde 90'a yakını belli bir sendikal yapının afedersiniz siparişi ile iş başına geldi. Ehliyet ve liyakat esasına dayandırılırak tayin edilmediler. Sendikal ve siyasal sahiplerle gelen bir okul müdürünün objektif bir şekilde değerlendirme yapacağını kim söyleyebilir, bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

15 yıllık yapı son bulacak
Zümre öğretmenlerinin öğretmenleri değerlendirmesinin huzuru bozacağına inanıyoruz diyen Geylan şöyle konuştu: “Veliler öğretmenlere not verecek. Bir öğretmen performansını sınıfta ortaya koyar buna da karşıyız. Bir de öğrencilerimiz bize not verecekmiş. Öğretmen not verendir not verilen değil. 12 ilde pilot uygulama yapıldı bu sistemle ilgili. Öğrenciler bana 100 ver 100 vereyim sana bu yıl intikam yılı gibi mesajları gördük. Öğretmenlere 4 yılda bir yazılı sınav getiriyorlar. Sadece yazılı sınavla bir öğretmenin mesleki yeteneğini ölçemezsiniz. Bunun öğretmenler üzerinde psikolojik baskının vasıtası olacağına inanıyoruz. Zaten gün geçmiyor ki öğretmenlere yönelik bir şiddet haberi televizyonlara gazetelere düşmemiş olsun. Öğretmen adeta öğrenci yakınlarının önünde afedersiniz bir nevi şamaroğlanı'na döndürülmüş gelen tokatlıyor, giden tokatlıyor. 25 Haziran sabahı 15 yıldır sendika görünümü altında kamuda terör estiren yapının sonbaharı olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.