Patroniçeye saniyelik işler

Patroniçeye saniyelik işler
Üsküdar Belediyesi’nde ortaya çıkan skandal ihalelerin izi, 2017'den çok önceye dayandığı görüldü. 2017 yılında belediyeden 3 ihale alan ve tartışmalara yol açan AK Partili Meclis üyesi İlyas Karayel'in kızı Saniye Karayel'in 2014 yılından bu yana 8 ihale aldığı ortaya çıktı.

CHP’li meclis üyelerinin 2017 yılı denetim raporunda şerh koyduğu adrese teslim ihale sayısının 3 ila sınırlı kalmadığı, 8 ihalelik rant ilişkisinin, 2014 yıllarına dayandığı Damga Gazetesi’nin takibiyle açıklığa kavuştu. AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in oluruyla gerçekleşen pazarlık usulü sekiz ihalenin, babasının meclis üyesi olması nedeniyle birinci derecede yakını sıfatına sahip Saniye Karayel’e verilmesi ise hukuka aykırı olarak yorumlandı.

Tebliği eve göndermişler
Toplam tutarı 1.5 milyon TL’ye varan temizlik malzemeleri alımı için değişik yıllarda ihaleye çıkan ve pazarlık yapacağı firmaları davet eden belediyenin, davet tebliğini AK Partili meclis üyesinin kızının evine gönderdiği ortaya çıktı. İTO kayıtlarına göre şirket merkeziyle ev adresini aynı yer olarak gösteren Saniye Karayel’den başka teklif veren firma olmayınca, başlangıcı 2014 yılına dayanan eve teslim ihale trafiği de menfaat ilişkileri doğrultusunda işlemiş oldu.

Kuruşu kuruşuna tutturmuşlar
Öte yandan Üsküdar Belediyesi hizmet alımında dikkat çeken bir başka gelişme de belediye şirketi KENTUR’un katıldığı ihaleler oldu. Personel yemek hizmeti, kamyonet ve minibus alım gibi kalemlerin barındığı ihalelere katılan belediye firmasının yaklaşık maliyetle birebir teklif sunması da “İçeride köstebek mi var?” sorusunu akıllara düşürdü. Belediye tarafından belirlenen 1 milyon TL’lik yaklaşık maliyetli yemek ihalesine aynı tutarda teklif sunan KENTUR, 15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle verilen ikram ihalesinde de yaklaşık maliyeti kuruşu kuruşuna tutturdu. Yönetim kurulu başkanlığını başkan danışmanı Ali Çiçek’in yaptığı belediye kuruluşu firmanın, Valide Sultan Gemisi’nde 80 gün boyunca dağıttığı simit bedelinin 220 bin TL’yi bulması da oldukça dikkat çekti. Belediye, ücretsiz taşıdığı yolcu sayısını üç aylık zaman diliminde 90 bin kişi olarak açıklarken, kişi başına düşen simidin de haddinden fazla olduğu dikkat çekti. CENGİZ ALÇAYIR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.