Piknik alanları İBB'ye bağlanacak

Piknik alanları İBB'ye bağlanacak
Çatalca'yı ziyaret eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzalanan protokolle piknik alanlarının İBB'ye bağlanacağını söyledi. Uysal, "Merkezi yerlerdeki parklarda yaptığımız gibi her şeyini biz yapacağız. Bu yaza yetişmese bile bir sonraki yaza yetişecek" ifadesini kullandı

İlçe ziyaretlerini sürüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çatalca'da vatandaşlara hitap etti ve muhtarlarla bir araya geldi.  Muhtarları, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini vatandaşa götürülmesi noktasında özel bir yerde gördüğünü ve uyumlu çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Uysal, “Uyumlu bir şekilde çalışırsak üzerinden gelemeyeceğimiz problem yok. Muhtarlarımız, vatandaşın derdini dinleme konusunda belediyemizin en son gönüllü noktaları. Biz ne kadar uyumlu çalışırsak vatandaşa hizmet konusunda da bir aksama olmaz” diye konuştu.

Şehir meydanı olacak
Büyükşehir yasası ile İstanbul’un sınırları içerisinde kalan yerlerin İBB’ye bağlandığını hatırlatan Uysal, “Sizlere artık İBB’ye bağlandınız diyorsak, o zaman şehirli olmanın gereğini yapmak zorundayız. Köy meydanları, köy yolları artık olamaz. Meydanlarınız şehir meydanı, yollarınız da şehir yolları olmalı. Köyleriniz eğer Büyükşehir’in mahalleleri olduysa ne gerekiyorsa yapmak görevimiz” ifadelerini kullandı.

Bahaneler üretmeyeceğiz
İGDAŞ ve İSKİ’nin Çatalca’da yoğun olarak çalıştığını ve 2019’a kadar doğalgazın ve suyun ulaşmadığı evin kalmayacağını belirten Uysal, “Sizlere bahane üretecek değiliz. Üzerimize düşen görev neyse onu yerine getireceğiz. Şu an için 6 köyümüzde doğalgazımız yok ama 2019'a kadar o 6 köyümüze de doğalgaz getirmiş olacağız. İSKİ de köylerimizde hem içme suyu hem de arıtma sistemi çalışmalarına devam ediyor. 16 köyümüzde yürütülen çalışmalar var. Sizlerin huzurunda bu köylerimizdeki İSKİ’nin çalışmalarının bitirilmesi talimatını veriyorum” dedi.Çatalca köylerinin Büyükşehir’e bağlanması ile birlikte köy hayatını bitirme taraftarı olmadıklarını aksine hayvancılık, sebze ve meyve yetiştiriciliğinin devamından yana olduklarını kaydeden Uysal yeni projelerini şu şekilde açıkladı: “Çatalca'da vatandaşlarımız, bahçelerinde yetiştirmiş oldukları sebze ve meyveleri satabilecekleri kapalı pazar alanları oluşturacağız. Bu pazar alanlarında sadece Çatalca'da yetiştirilen ürünler satılacak. Yani Bayrampaşa sebze halinden gidip alınıp getirilen ürünler burada satılamayacak.”

Birinci sınıf hizmet 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzalanan protokolün yakın zaman içerisinde devreye gireceği bilgisini de paylaşan Uysal, "İmzalanan protokolle İstanbul'da, Orman Bakanlığı'nın orman alanı içerisindeki piknik alanlarının tamamını devralıyoruz. Bizim merkezi yerlerdeki parklarda yaptığımız gibi her şeyini biz yapacağız. Çünkü biz bu kadar emek harcıyorsak, masraf yapıyorsak vatandaşımız oraya gelip otursun diye. Ormanlarda gezen, dolaşan vatandaşımız parka gelenden daha fazla. Orman Bakanımızla bir protokol imzaladık. Bu yaza yetişmese bile bir sonraki yaza yetişecek. Buralarda birinci sınıf hizmet olacak. Parklarda verdiğimiz hizmeti buralarda da vereceğiz. Çatalca’da da böyle alanlar çok. Bu şekilde bu alanları bir düzene sokacak ve güvenliğini de sağlamış olacağız" açıklamasını yaptı.

Kara’ya geçmiş olsun ziyareti
Çatalca'yı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, geçtiğimiz nisan ayında ameliyat ameliyat geçiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kara'yı makamında ziyaret eden Uysal, "Kendisine sağlıklı günler, acil şifalar diliyorum" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kara ise "Çatalca ile ilgili de fikir alışverişinde bulunduğumuz ziyaret sebebi ile kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Mesut Üner ve CHP İlçe Başkanı Halil Gök de hazır bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.