Polis aracında tecavüze iyi hal indirimi!

Polis aracında tecavüze iyi hal indirimi!
Taksiden indirdiği Özebkistan asıllı I.K.'ya tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Şeref Şık'ın cezasıdna indirime gidildi. İlk olarak 29 ay cezaya çarptırılan Şık, iyi hal indirimiyle 24 yıl cezaevinde yatacak. Muhalefet şerhi koyan üye hâkim indirimin bu tür eylemlerin önlenmesini sağlayacak caydırıcılığı azaltacağını söyledi.

Geçen ekim ayında kontrol için görevde iken bir taksideki I.K.'yı indirip tecavüz ettikleri gerekçesiyle yargılanan Şeref Şık'ın yanıısıra tutuksuz sanıklar İsmail K., Enes S., Yaşar S. ve Ahmet B. önceki gün İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Son sözünde pişman olduğunu dile getiren Şeref Şık'ın diğer arkadaşları da suçsuz olduklarını belirtip beraatlerini istedi.

İnancımı kaybettim
Olaydan sonra sınırdışı edildiği için duruşmalara katılamayan Özbekistanlı I. K. ise avukatlarına attığı mesajda, “İnsanlar polise güvenirler. Yardıma ihtiyacı olduğu zaman polise giderler. Yaşadıklarımdan sonra polise olan inancımı değil tüm insanlara olan inancımı yitirdim” dedi. Polis memuru Şık’ı toplam 29 yıl hapisle cezasına çarptıran mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak cezasını 24 yıl 2 aya indirdi. Ahmet B., Enes S. ve Yaşar S. ise “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı. İsmail K. ise beraat etti. Karara muhalefet şerhi koyan hâkim Kudret Karslı ise “Fiil işleyenlere ceza verilmemesi bu tür eylemlerin önlenmesini sağlayacak caydırıcılığı azaltmakta, vatandaşların güvenliğiyle sorumlu olan polis memurları tarafından işlendiği değerlendirildiğinde yükümlülüğün yerine getirilmemesi sonucunu doğurmaktadır. Ceza verilirken duruşmadaki tutumları da göz önünde bulundurulduğunda pişman olduklarına yönelik bir kanaat de oluşmadığından indirim yapılamadan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesinin uygulanmaması gerektiği görüşümle çoğunluğun kararına muhalefet şerhimdir” dedi.  HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.