Silivri'de uyuşturucu operasyonları!

Silivri'de uyuşturucu operasyonları!
İstanbul'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda 440 kilo uyuşturucu ele geçirildi. İran'dan Avrupa'ya gitmek için Türkiye'ye giriş yapan bir TIR'ı Tuzlala'da durdurup arama yapan İstanbul Narkotik ekipleri TIR'ın dorsesinde yüklü bulunan hurma ve helva kutuları içerisine saklanmış 130 kilo eroin ele geçirirken, Silivri'de yaptığı operasyonda ise Makedonya'dan gelen bir kamyonetin kasasına zulalanmış 310 kilo Skunk ele geçirdi. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerden biri emekli Hırvat Narkotik Polisi çıktı.

17 Mayıs'ta aldığı bir ihbarı değerlendiren İstanbul Narkotik ekipleri, Silivri'de Makedonya'dan gelen Hırvatistan plakalı bir kamyoneti durdurup kasasında arama yaptı. Ön aramada  araçta uyuşturucu madde bulamayan ekipler, devreye uyuşturucu bulmada eğitimli dedektör köpeği soktu. Dedektör köpeğin kamyonetin kasasının üst kısmına tepki vermesi üzerine plastik tente falçatayla kesilerek açıldı. İçerisinde gizli bir bölme olduğu anlaşılan tente açılınca, paketler halinde 310 kilo Skunk'a ulaşıldı. Operasyonda kamyonetin sürücüsü olarak gözaltına alınan M.Z.'nin Hırvatistan da Narkotik Polisi olduğu ve kısa bir süre önce emekliye ayrıldığı ve emekli olduktan sonra 6 ay Afganistan'da silahlı güvenlik görevlisi olarak çalıştıktan sonra irtibata geçtiği uluslararası uyuşturucu şebekesine kuryelik yapmaya başladığı tespit edildi. 

İkinci operasyonu ilk operasyondan 3 gün sonra 20 Mayıs günü Pendik'te düzenleyen narkotik timleri, İran'dan gelen ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışan bir TIR'ı şüpheli bulup durdurdu. Durdurulup sürücüsü sorguya alınan TIR'ın B.M. isimli şoförü, TIR dorsesinde bulunan yükün Ramazan kumanyalarına konulmak üzere hazırlanmış helva ve hurma olduğunu söyledi. Şoförü inandırıcı bulmayan polis, savcılıktan alınan izinle TIR'da arama yaptı. Dedektör köpekle dorsesinde bulunan paketlerde arama yapılan TIR'da, hurma ve helva paketlerinin içerisine saklanmış eroin paketleri bulundu. Dedektör köpeğin verdiği tepkiyle aranan paketlerden 130 kilo eroin ele geçiren polis, TIR sürücüsünü gözaltına aldı.Her iki operasyonda da gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.