Siz yeterki okuyun

Siz yeterki okuyun
Silivri Kaymakamı Ali Partal, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokul- Ortaokulu'nda okuma yazma kursuna katılan öğrencileri ziyaret etti. Partal, “Silivri’de okuma yazma öğrenmeyen bir kişi bile kalmayacak. Yeter ki sizler okuyun. Biz gerekirse bir kişi için bile kurs açarız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği Silivri’de de başladı. Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu – Ortaokulunda okuma yazma kursuna katılan kursiyerleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Kaymakam Partal’ın kursiyerlere yaptığı ziyarete Okul Müdürü Osman Akgül, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz, Okul Aile Birliği üyeleri ve Öğretmenler de eşlik etti. Okuma yazma öğrenen kursiyerleri tek tek sınıflarında ziyaret eden İlçe Kaymakamı Partal, “Yeter ki sizler okuyun biz gerekirse bir kişi için bile kurs açarız” dedi. Kaymakam Partal’ı karşısında gören kursiyerler, hem sevindi, hem de heyecanlandı.
 

Kursiyerler teşekkür etti


“Zamanında okuyamadık, çocukluğumuzu öğrenciliğimizi yaşayamadık” diyen kursiyerler, “Bizlere çocukluğumuzu, öğrenci olmanın mutluluğunu yaşattığınız için size çok teşekkür ederiz Sayın Kaymakamım” dediler. Öğretmenlerine ve okuma yazma imkanı sunan tüm yetkilere teşekkür eden kursiyerler; “Artık gazete, kitap, televizyonda geçen alt yazıları okuyabileceğiz. Kimseye sormadan okuyup kendi işimizi görebileceğiz. Çok mutluyuz” diyerek duygularını ifade     ettiler.

Beni Umre'ye gönderin


Okuma yazma kursuna umreye gidebilmek için yazıldığını ve bunun için okuma yazma öğrenmek istediğini söyleyen 71 yaşında ki Samiye Akdere, Kaymakam Partlal’a önünde bulunan ders kitabından birkaç satır okudu. Kaymakam Partal’dan tam not alan Akdere, umreye gitmek istiyorum. Onun için okuma yazma kursuna yazıldım. Ama Umreye gidecek maddi imkanım yok. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Sayın Emine Erdoğan’a, sesleniyorum; beni umreye gönderin cumhurbaşkanım” dedi. Akdere’nin bu talebi üzerine Partal, Okul Müdürü Osman Akgül’e, “Ne gerekiyorsa yapın” talimatını verdi.

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

silivri okuma kursu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.