Tekirdağ'da virüse karşı çevrimiçi panel

Tekirdağ'da virüse karşı  çevrimiçi panel
Birleşmiş Milletler İnsani Yerleşimleri Programı ve Metropolis tarafından 7 Ekim gününün Dünya Büyükşehirler Günü ilan edilmesi dolayısıyla Marmara Belediyeler Birliği ve Argünden Yönetişim Akademisi işbirliğiyle çevrimiçi “Büyükşehirlerde Yönetişim ve Sağlık: Kovid -19 Deneyimi” adlı panel düzenlendi

Kovid-19 salgını nedeniyle dijital platform üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen panele, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuşmacı olarak katıldı. Yerel yönetim kurumlarının hizmet ve uygulamalarının ele alındığı online panelde, Kovid-19 salgını süresince belediyelerin rolü ve halk sağlığının korunması amacıyla yapılan faaliyetler masaya yatırıldı. Programda ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanları görevde oldukları zaman boyunca edindikleri deneyimleri birbirleriyle paylaştılar ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.


Halk sağlığı önemli

Program sonrasında panel ile ilgili bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kovid-19 salgını süresince yerel yönetimlerin faaliyetleri hakkında değerlendirmeler yaptığımız panelimiz oldukça verimli geçti. Halk sağlığının korunması amacıyla yerel yönetimlerin üzerine düşen sorumluluklar hakkında değerlendirmeler yaparak tecrübelerimizi paylaştık. Halk sağlığı bizler için her şeyin başında geliyor” diye konuştu.


Marmaraereğlisi mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak panel sonrası şiddetli yağmur, fırtına ve hortum nedeniyle zarar gören Marmaraereğlisi ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri ile birlikte ilçeyi ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, yaşanan felaketten etkilenen bölgede incelemelerde bulundu. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaşanan hadiseyle ilgili olarak bölgede hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. Durumdan zarar gören esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Albayrak geçmiş olsun dileklerini iletti.


Felaketler olmasın

Büyükşehir Belediyesi olarak, her koşulda vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Başkan Albayrak, “Marmaraereğlisi sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerçekten çok vahim bir olay meydana gelmiş. Can kaybının yaşanmamış olması tek tesellimiz. El birliğiyle Marmaraereğlisi ilçemizin yaraları sarılacaktır. TESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı teyakkuzda. Her durumda olduğu gibi halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.