Trabzon'da ilginç iddia! Öğrencilerin evleri Araplara veriliyor

Trabzon'da ilginç iddia! Öğrencilerin evleri Araplara veriliyor
Suudi Arabsitan'dan Türkiye'ye uygulanan seyahat yasağının kaldırılması binlerce Arap vatandaşın Trabzon'a gelmesine neden oldu. Şehirdeki bu populasyondan faydalanmak ve para kazanmak isteyen fırsatçılar bunu değerlendirmek için birçok yola başvuruyor.

Koronavirüs döneminde askıya alınan Suudi Arabistan - Türkiye seferleri yeniden düzenleniyor. Trabzon'a da önceki gün 172 kişilik bir tarifeli uçak inmiş ve vatandaşlar şehirde kalmaya başlamıştı. Arap sayısının giderek artmasını fırsat bilenler ve ekonomiden kendine pay çıkarmak isteyenler fırsatçılıkla para kazanmaya çalışıyor. Öğrencilerin evlerinden çıkarılıp Araplar verilmesinden kiralık otomobile kadar pek çok kalemde fahiş fiyatlar söz konusu.



OTELLER VE KİRALIK ARAÇ FİYATLARI DA UÇTU

Oteller doldu, kiralık araçlar yok satıyor, şehirdeki esnafın yüzü güldü. Taka Gazetesi'nden Atakan Tok’un haberine göre, “Günlüğü 2 bin liralık araçlar, 4 bine, bazı otellerde kira ücretleri en az 2 katına çıktı” ifadeleri kullanıldı. Bir başka yerel gazete ise Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan’ın sözlerine manşetinde yer verdi.


ÖĞRENCİ VE AİLELERİ EVDEN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Arap turistlerin kente gelmesinin ardından öğrencilerin ve ailelerin ikamet ettikleri kontulardan çıkarılmaya çalışıldığı iddiasına gazeteye verdiği demeçle tepki gösteren Taflan, “Yazıklar olsun. Hem çocukları oturmuş oldukları evden çıkarıyorlar, hem de aileleri evden çıkarmaya çalışıyorlar. 2 bin lira kira alıyorsa onları çıkarıp mülklerini eşyalarla donatıp günlüğünü 2 bin liradan, 2 bin liradan Araplara pazarlayacaklar.


DAVA AÇSINLAR

Ayda 2 bin lira kazanıyorken, Araplara ev verip 30 bir lira, 40 bin lira kazanırım diye bakıyorlar. Ben sektörün içindeyim. Adamların kontrat süreleri dolmamış, evden çıkarmaya çalışıyorlar. Şunu bilsin kiracılar, kontrat süreleri devam ettiği sürece evden çıkarılamazlar. Dava açsınlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.