Tüm dünyaya barış daveti

Tüm dünyaya barış daveti
19. Çatalca Erguvan Festivali kapsamında toplumların dünya savaşları gibi felaketlerle bir daha karşılaşmaması için ilan edilen “Dünya Barış Günü” konulu söyleşi düzenlendi. Festivalden tüm dünyaya, kardeşlik ve barışa kucak açma daveti gönderildi.

Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi de Erguvan Festivali ile Çatalca’dan dünyaya, mutluluk, huzur, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve evrensel barışa hep beraber kucak açma daveti gönderildi.  Mehmetçik Meydanı’nda düzenlenen söyleşinin konuşmacıları Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Özgür Karabat, CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve Gazeteci Yazar Yunus Arıkan oldu.

Bu kavga niye?
Panelde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Dünyanın nimetleri bu dünyanın var olan nüfusunu rahatlıkla besler. Bu kavga niye?" diye sorarak, "Doğanın bir kanunu var, en güçlü olan daha zayıf olanları yutuyor, yok ediyor, parçalıyor. İnsan yaşamında da büyük devletler, güçlü devletler yani emperyalizm ya da zengin olan sınıf, daha az kuvvetli olanı yutuyor. Düzeni böyle kurmuşlar ama bana göre düzenin böyle olmaması gerekir. Biz belediye başkanı olarak ne yapabiliriz? Belediye başkanı olarak Türkiye’nin Suriye, Irak, Mısır, Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan gibi ülkelerle politikasını belirleyemeyiz. Bizde Çatalca Belediyesi olarak dünya barışı ve kardeşliği için ne yapabiliriz diye düşündük. 2010 yılında dedik ki; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bir bayramı Türk gençliğine, bir başka bayramı da çocuklara armağan etmiş. Türk çocuklarına ve dünya milletlerinin çocuklarına. Bizler de 2010 yılından beri 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı uluslararası bir niteliğe kavuşturarak dünya milletlerinin çocuklarını ilçemize davet ettik. Genellikle 22-24 Nisan tarihleri arasında çocuklarımızı bu ilçenin çocuklarının misafirliğine, ailelerinin himayesine bıraktık. Onlar bizim çocuklarımızın misafiri oldular, beraber yemeklerini, sularını, evlerini paylaştılar. Aynı dili konuşmasalar, aynı dinden olmasalar dahi anlaştılar ve 8 yıldır bunu sürdürüyoruz" dedi.

Dünya barışı için pedal çevirdiler
Çatalca Erguvan Festivali kapsamında “Dünya Barış Günü Bisiklet Turu” düzenlendi. Bisikletliler pedallarını Çatalca’nın muhteşem manzarası eşliğinde barış için çevirdi

Erguvan Festivali kapsamında her yıl anlamlı birçok etkinliğe imza atan Çatalca Belediyesi bu yılda dünyaya barış mesajlarını Çatalca’dan gönderdi. Geçtiğimiz yıl vefatıyla Çatalca’yı yasa boğan Şehidimiz Piyade Albay Gökhan Peker adına düzenlenen bisiklet turu bu yılda, “Dünya Barış Günü” dolayısıyla barış için gerçekleşti. Yüzlerce bisikletli dünyaya barış ve kardeşlik çağrısını Çatalca’dan yaptı.

Karaya teşekkür ettiler
Küçükçekmece Bisiklet Kulübü işbirliğinde gerçekleşen barış turuna Gökçeali, Alibeyköy, Bike İstanbul, Beylikdüzü, Yeditepe, Dolunay, Pedal 34, İsbidos, Ay Yıldızlı, Esenyurt, Büyükçekmece, Turkuaz, Zeytinburnu, Anka, Küdak ve Erguvan Dağ ve Bisiklet Spor Tutkunları (EDOST) katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul’un birçok ilçesinden gelen her yaştan bisikletli, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Hep birlikte kahvaltı yapan ve  böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı Başkan Cem Kara’ya teşekkür eden bisikletseverler Atatürk Anıtı önünde  toplu fotoğraf çekimi sonrası Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın'ın verdiği startla yola çıktı. Dün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan tur İzzettin, Kestanelik, Örcünlü, Nakkaş, İzzettin Mahallesi güzergâhı izlenerek Mehmetçik Meydanı’nda son buldu. Barış Turuna katılan bisikletlileri burada bekleyen sürpriz kendilerine verilmiş olan numaralarla hediye çekilişinin yapılması oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.