Üç koltukta 1 karpuz

Üç koltukta 1 karpuz
Tam 30 yıldır çıraklık döneminden bu güne kadar hiç ayrılmayan üç dostun hikayesini duyanlar hayranlık içinde kalıyor

Tekirdağ Yeni Sanayi'de kaportacılık ve boyacılık yapan Ayhan Erdoğdu, Hasan Gedik ve Özay Birsin, yıllarca hiç ayrılmadan aynı dükkanda çalışıp emeklerini bölüşüp alın terlerini kazanıyorlar. Dükkan sahibi olan Kaportacı Ayhan Erdoğdu "Bu dükkan hepimizin burada birlikte el ele verip rızkımızı buradan kazanıp helal parayı çocuklarımızın boğazından geçiriyoruz. Bizim dostluğumuz para üzerine değil zaten öyle olmuş olsaydı bu gün birlikte burada olmazdık" diye konuştu. Oto boyacılığı yapan Özay Birsin ise" Kolay değil tam bir ömre bedel kader birliği yaparak çok şükürki bu günlere geldik. Acımızda, mutluluğumuzda ve hastalığımızda har zaman bir birimize kol kanat gerip el ele verdik. Onlar keser biçer ,tamir eder işleri bitince bende boyayıp son rutuşleri yapıp araçı sahiplerine huzurla teslim ederim" dedi.

Hiçbirimize şikayet gelmedi
Kaporta ve Boya dükkanın neşesi olan Hasan Gedik de “Sabah dükkanı açar açmaz dün ne olmuştu diye düşünmeden bu güne başlayıp kolları sıvıyoruz. Bizim için en önemlisi paradan önce işin hakkını verebilmek. Çünkü yaptığımız iş hayatla ilgili en ufak bir hatamız Allah korusun insan canına mal olabilir. Çok şükür ki bu güne kadar da hiç bir müşterimizden şikayet gelmedi” şeklinde sözlerini tamamladı.

Babadan oğula
Ayhan ustanın 13 yaşında olup 7'inci sınıfa giden oğlu Ege Erdoğodu' ise "Ben babamın mesleğini hatta boya işinide öğrenip ileride ikisini bir arada yapmak istiyorum. Ayrıca okul hayatımıda sördürüp babanın ne kadar zor şartlar altında çalıştığını görmek bana daha çok azim veriyor. Hasan ustam,özay ustam ve babam bana haftada 50 lira veriyor. Alın terimle kazandığım bu parayı geleceğim için biriktirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

İRFAN DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.