Usta elinden Sedef Kakma

Usta elinden Sedef Kakma
Osmanlı Devleti döneminde yaygın olarak kullanılan Sedef Kakma Sanatı Kağıthane’de usta eller tarafından yaşatılıyor. Kadim Sanatları İhya Derneği üyeleri, dernek başkanı ve sedefkar Hilmi Emekli öncülüğünde birbirinden değerli eserler ortaya koyuyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan at ahırından çalışmalarını sürdüren Emekli ve sedefkarlar, Osmanlı’dan kalan Sedef Kakma Sanatı’nı gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Destek veriyoruz
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Emekli ve ekibini çalışmalarını sürdürdükleri atölyelerinde ziyaret ederek çalışmaları yakından inceledi. Eserleri gayet başarılı bulduklarını belirten Başkan Kılıç, "Hilmi Emekli hocamız ve ekibi bu güzide sanatı ilerletmekte kararlı. Biz de kendilerine gereken desteği veriyoruz. Bugün de burada eserleri inceleme fırsatı bulduk. Hepsi birbirinden değerli. Emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz" dedi. Kadim Sanatları İhya Derneği Başkanı ve sedefkar Hilmi Emekli de desteklerinden dolayı Başkan Kılıç’a teşekkür ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.