Yetimler bayram etsin

Yetimler bayram etsin
Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, ilçede yaşayan dar gelirli Türk ve Suriyeli ailelere ve yetim çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde bayramlık kıyafet desteği verdi. Konuyla ilgili konuşan Doğan, “İstiyoruz ki bu bayram, yetimlerimizin bayramı olsun” dedi

Ezo Restaurant’ta gerçekleşen iftar yemeğinde ailelere ve yetimlere hediyelerini takdim eden Kaymakam Hulusi Doğan, çalışmaya destek veren ve yemeğe katılan önceki dönem Sağlık ve Çalışma Bakanı, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Her zaman yetimlerin durumlarını iyileştirmek ve onlara yardım eli uzatabilmek için canla başla çalıştıklarını kaydeden Doğan, “Bizler, dertlere derman olmak için, vatandaşlarımızın yardımına koşmak ve onların yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için varız. Bugün de bunu başarabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Baba giderse bayram gider
Yetim kalmanın, annesizliğin ve babasızlığın zorluğuna da dikkat çeken Doğan, bayramı babasından, annesinden ayrı geçirecek tüm çocuklar için dua edeceğini açıkladı. Babasızlığın zorluğunu anlatan Doğan şu ifadeleri kullandı; “Baban giderse, başı dumanlı dağın gider.Atan gider sırtın gider. İki kapılı bu handa, menzile erişen yol gider. Şu dağlanmış yüreğinde,çocuk kalan yanın gider. Baban giderse, öpülecek elin gider, bayramların gider.”

Destek verenlere teşekkür etti
Doğan konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Bayramlarını kaybeden yetimlerimiz için bu bayram yetim bayramı olsun. Avcılar’da yaşayan Türk ve Suriyeli 1000 dar gelirli yetimimize bayramının sevincini yaşatmak için LC Waikiki ve hayırseverlerimizin desteğiyle bayramlık kıyafetlerine kavuşturduk. Önceki dönem bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu, bu organizasyonda destek veren LC waikiki’ye, Besabb’a, Ezo Restorant sahibi Bülent Zeren’e, hayırsever iş adamlarımıza, emeği geçen Sosyal Hizmet Merkezimiz Müdürlüğüne, Şoförler odası başkanımıza, müftülüğümüze, Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza, milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederim.”

Müezzinoğlu: Mutlu oldum
İftar yemeğine katılarak Avcılar’da ki aileleri yalnız bırakmayan ve bu tür projelerde yer almanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Müezzinoğlu ise “Bayram öncesinde ailelerin ve yetimlerin mutlu edilmesi gerçekten çok değerli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bugün Avcılar'da olmaktan, vatandaşlarımızla birlikte olmaktan dolayı da ayrıca mutluyum. Sayın Kaymakam Doğan'ı ve bu güzel işe emek verenleri ayrı ayrı kutluyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.