Zengin fakir bu masada

Zengin fakir bu masada
Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen halk iftarında ilçe sakinleri aynı sofrayı paylaştı. İftara ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Zengin fakir bu masada. İşte Ramazan'ın güzelliği de budur” ifadesini kullandı

Büyükçekmece Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği halk iftarı bu sene de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. İftara 12 bin kişinin katıldığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,  “Büyükçekmece ailesinin buluşma sofrasında Ramazan’ın güzelliğini, bereketini, zenginliğini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. İftara TBMM CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Milletvekili Zeynel Emre, CHP 3. Bölge Milletvekili adayları Ali Ulvi Gökbulak, Sinan Karaca da katıldı.

Milletin lehine sonuçlansın
Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunun oluşturulduğu fuar merkezinde binlerce vatandaş birbirini hiç tanımasa da ezanın okunmasıyla aynı sofralarda dualarla oruçlarını açtı. Programda bir konuşma yapan CHP Milletvekili Engin Altay, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin milletin lehine sonuçlanmasını temenni ettiğini belirtti.

İşte Ramazan bu
İftara ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ise Ramazan’ın paylaşmak ve dayanışma duygularını daha da ön plana çıkarttığını belirterek; “Mutlu bir tablo çünkü 12 bin kişiyle aynı sofrada aynı anda oruç açmak insana bir başka haz veriyor. Ekmeğimizi, suyumuzu paylaşıyoruz. Herkes aynı masada zengini de fakiri de aynı masada... İşte Ramazan bu. İşte Ramazan’ın güzelliği de budur” ifadelerini kullandı. İftar sonrasında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademileri eğitmenlerinin tasavvuf müziği dinletisi davetliler tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.