Çocuk yetiştirme konusunda yeterli miyiz?

Bence yeterli değiliz ama yeterlilik seviyemizi maksimum olmasada yükseltebiliriz. Unutmayalım ki çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızı doğduğu günden itibaren cinsiyet ayrımı yapmaksızın çok dikkatli bilinçli yetiştirmemiz gerekiyor.Çocuk eğitimi daha çocuk emerken bile başlıyor desem ne dersiniz?


Nasıl yani dediğinizi duyuyorum hiç çocuk emerken eğitimmi olur diyorsunuz evet olur. Çünkü biz hatayı daha çocuk her istediğinde hiç uğraş vermeden emmesini sağlarken yapıyoruz. Çocuk
Her ağladığında her istediğini yaptığımız anda ve çocukta bunun farkına vardığı zaman işte o zaman çocuk bu hayattaki ilk silahını ele geçiriyor. Bu silah iki yaş,üç yaş, dört yaş, beş yaş  taki 18 yaşına kadar devam ediyor. Size bir örnekle detaylı açıklama yapayım. Çocuk bir oyuncak,bisiklet, vs bişey istediğin de onu hemen alırsak bu çocuk her istediğinde her istediği alınıyor ve kendi bedel ödemediği için kıymetini bilmiyor. Tam tersini yapalım çocuk İstediğini zaten kendi harçlıklarıyla alırsa o zaman o malın kıymeti bilinir. Bu bazılarınız için saçma geliyor olabilir biz çektik çocuklarımız çekmesin gibi söylemler var toplumumuzda Öyle bir şey yok o çocuğu rahatlık tuzağına düşürmekten başka bir şey değil yaptığımız.

Bir şeyleri elde edebilmek için biraz fedakarlık yapmayı öğrenmesi gerekiyor bu hayatta. İşin hazır evin hazır her şeyin hazır denildiği zaman nasıl olsa babadan kalma yerin var deyip hayata dair hiçbir şey öğrenemiyor öğrenemediği gibi gelecek nesillere bir şey öğretemiyor. Çünkü biz balık tutmayı değil hatta balığın kendisini pişmiş bir şekilde veriyoruz çocuklarımıza.

Miras bırakmak helal hemfikiriz ama yüzlerce örnek var bırakılan mirasların bir günlük kumar masasında eridiği. Kişi o zaman tekrar başlamayı bile bilmiyor. Başa dönecek olursak daha çocuk yaşında en iyi PlayStation, en iyi bisiklet, en iyi tablet,en iyi telefon aldığın için ve hatta onun yerine verdigin kararlar bu bireyi sudan çıkmış balığa çeviriyor. Bazen kararı kendisine bırakıp iyi ya da kötü sonucuna katlanmasını öğrenmesi gerekiyor iyi karar ise ödülünü, kötü karar ise bedelini ödemelidir.


    Özetle bedelsiz hiç bir şeye sahip olmayalım.Bedelsiz sahip olduğumuz altını çiziyorum soyut somut her şeyin elimizden bir gün gideceğini unutmayalım sevgili okurlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi