Kumar

Merhaba sevgili okurlar. Bugün sizlere kötü bir alışkanlık olan kumardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle kumar nedir? kumarı tanımlayalım. Kumar, genellikle şans veya yetenek temelinde gerçekleştirilen oyunları ifade eder. Son dönemlerde gerek yükselen enflasyon,gerek bağımlılıktan dolayı çıkmaza giren insanların kumar bağımlısı olduğunu gözlemledim.
Kumar, bazı insanlar için bir eğlence biçimi olarak görülürken, bazıları için de ciddi bir bağımlılık sorunu olabilir. Kumar bağımlılığı, kişinin kumara karşı kontrolünü kaybetmesi ve zararlı sonuçlarla karşılaşması durumunda ortaya çıkar. Kumar bağımlılığı, maddi zorluklar, ilişki sorunları, psikolojik sıkıntılar ve diğer olumsuz etkilerle ilişkilendirilir.En kötüsü de bu bence.
Kumar bağımlılığı, bireyin kumar oynamaya aşırı düşkünlük göstermesi ve bu aktiviteye kontrolsüz bir şekilde devam etmesi durumudur. Kumar bağımlılığı, psikolojik, sosyal ve mali sorunlara neden olabilir ve yuvalar maalesef yıkılıyor.Bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.
Kumar bağımlılığını biraz araştırmak istedim ve sonuçlar şöyle;Kumar bağımlılığı beyindeki ödül sistemiyle ilgili karmaşık bir etkileşim sonucunda ortaya çıkar. Kumar oynayan bir kişi, kazanma umuduyla beyindeki ödül merkezlerini uyarır ve bunun sonucunda dopamin salınımı artar. Bu durum, kumar oynamayı daha da istekli hale getirir. Ancak, zamanla beyin, aynı ödül seviyesini elde etmek için daha fazla uyarılmaya ihtiyaç duyar ve bu da bağımlılığın artmasına yol açar.Sizlerde çocuklarınızı ,eşinizi,dostunuzu gözlemleyerek kurtarabilirsiniz.
Kumar bağımlılığının belirtileri şunlar olabilir:
* Kumar oynamaya aşırı düşkünlük ve kontrolsüz şekilde kumar oynamak.
* Kumar oynama konusunda sürekli düşünmek ve bunun sonucunda diğer işleri ihmal etmek.
* Kumar oynama aktivitelerini gizlemek veya yalan söylemek.
* Kumar için daha fazla para harcamak veya borç almak.
* Kumar oynamak için sürekli artan miktarlarda para kullanmak.
* Kaybettikçe daha fazla kumar oynamak ve kayıpları telafi etme umuduyla devam etmek.
* Aile, iş veya sosyal ilişkilerde sorunlar yaşamak.
* Duygusal belirtiler, örneğin kaygı, depresyon veya sinirlilik.
Kumar bağımlılığı tedavi edilebilir bir durumdur. Birçok terapi yöntemi ve destek programı, bağımlı bireyin kumar bağımlılığıyla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Tedavi genellikle bilişsel davranış terapisi, grup terapisi ve destek gruplarını içerir. Ayrıca, kumar bağımlılığı olan kişilere mali danışmanlık, borç yönetimi ve mali rehabilitasyon gibi hizmetler sunulabilir.
Eğer kumar bağımlılığıyla ilgili endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanından veya bağımlılık uzmanından yardım almanız önemlidir. Onlar size uygun tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi sağlayabilirler.
Kumar faaliyetleri, ülkeden ülkeye farklılık gösterir ve bazı yerlerde yasal olarak sınırlıdır veya yasaklanmıştır. Bizim ülkemizde yasak olduğu için bir maalesef online bahis sitelerinde umut arıyor insanlarımız ve bu durumun sonu maalesef hep hüsran hep daha kötüye gidiyor durumlar. O yüzden siz siz olun gazozuna bile iddaya girmeyin.tekrar görüşmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi