Göçmen Türkler

Merhaba sevgili okurlar. Bildiğiniz üzere son dönemlerde ülkemizde gerek sığınmacıların fazlalığı, gerek ekonomik şartların zorluğu, insanlarımızı yurtdışına göç etmeye zorluyor.
Aslında bu saydıklarım başlıca sebepler ama gelin detaylı olarak inceleyelim. Türkiye'den yurtdışına göç eden insanların nedenleri oldukça çeşitlidir ve bireysel tercihler ve koşullar büyük ölçüde rol oynar. Ancak, genel olarak göç edenlerin başlıca nedenleri şunlardır:

Yeni bir ülkede iş bulma olanakları, daha yüksek ücretler ve sosyal imkanlar, ekonomik nedenlerle göç etmenin başlıca sebeplerindendir.Yurtdışında eğitim almak, uluslararası alanda tanınan diplomalar ve daha iyi eğitim fırsatları sunabilir. Türkiye'de eğitim kalitesinden memnun olmayanlar veya yüksek öğrenimlerini daha prestijli üniversitelerde tamamlamak isteyenler, eğitim amaçlı göç edebilirler. Bazı kişiler, yurtdışında kariyerlerini ilerletmek için göç ederler. Özellikle özel uzmanlık alanlarına sahip profesyoneller, uluslararası şirketlerde çalışma fırsatları veya daha fazla kariyer ilerleme şansı için başka ülkelere yönelirler.

Siyasi baskı, insan hakları ihlalleri veya toplumsal sorunlar nedeniyle bazı kişiler ülkelerini terk ederler. Bu tür durumlar, güvenlik, özgürlük ve daha iyi yaşam koşulları arayışıyla yurtdışına gitmeye yol açabilir.Bu sebep ülkemizde son dönemlerdeki en yaygın sebeplerden biridir.Çünkü insanlar artık söz hakkını kaybetmiş durumda.Çözümü bulunduğu yeri terk etmekte buluyorlar.

Bazıları, aile üyeleriyle bir arada olmak ve daha iyi yaşam koşulları sunan ülkelerde bir araya gelmek amacıyla göç ederler.Savaşlar, iç çatışmalar ve doğal afetler gibi zorlayıcı olaylar, insanların yaşadıkları yerleri terk etmelerine neden olabilir ve mülteci statüsünde yurtdışına göç etmelerini zorunlu kılabilir.Farklı kültürel deneyimler ve çeşitli yaşam tarzlarına ilgi duyanlar, yeni deneyimler yaşamak için yurtdışına göç edebilirler.

Yazıma son vermeden önce umarım ülkemizin durumu düzelirse kimse göç etmek zorunda kalmaz tek temennim bu yönde tekrar görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın sevgili okurlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi