Ey İsrail bir gün sizde hesap vereceksiniz!

Bir zaman gelecek zalimlerin zulümleri kendilerini bulacak. İster karma deyin isterseniz ilahi adalet. Mazlumun ağının tek bir gün yerde kalmadığını sizlerde göreceksiniz. Ey! Zalim İsrail zulümle başladın zulümle abâd olmaya çalışıyorsun ama unutma olamayacaksın çünkü tarih bize her zaman gösterdi zülümle başa kanla hüküm süren kanla hep yok oldu gittiler. Ey zalim İsrail karşında topu tüfeği olan bir ordu yok karşında seninle savaşabilecek bir devlet yok senin elinde havan topu var. Filistinli çocukların neyi var elinde bir sapan ve öfke dolu yürekleri… Savaş cenklerde olur hastane vurarak olmaz bunu sana kimse söylemedi mi? Seninse sadece silahın var silahına güveniyorsun, sen korkaksın İsrail ama sen o sana öfke dolu yüreklerden kork. Bir gün o yüreği öfke dolu çocuklar büyüyecek ve ceng başlayacak işte o gün amansız bir savaş başlayacak. Ve hesap vereceksiniz.

İşte zaman sizi ABD bile kurtaramayacak. Arkanda Amerika varken arslan gibi kükrüyor olabilirsin elbet sende bir gün kedi gibi pıstıralacaksın hesap vereceksin kaçarın yok. O mahsun bebeklerin çocukların sivillerin hesabı senin yanına kalmayacak. Ne zaman ki birkaç gün evvel İsrail'in bombaladığı o hastanede yakılan, paramparça edilen çocukların gövdelerini gördüm o zaman anladım ki bu savaş dediğin şeyin kaybedeni sensin İsrail. Hastanede ölmüş annesini taşıyan sedyenin peşinden giden Filistinli o çocuğun adımlarında, parçalanmış cesetlerin önünde açıklama yapan o doktorların feryatlarında, çocuklarının parçalanmış gövdelerini poşetlere koyan o babanın duruşunda, enkaz altından bakan o çocuğun masum gözlerinde seni bulacak bir ah var.

Sen toprağa gömünce yok ederim sandım ama unuttuğun bişey var ki tohum toprakta yeşerir. Binlerce mazlumun ahı filizlenecek ve seni dünya haritasından silecek. Sürdüğün zalimlik saltanatın elbet yerle yeksan edilecek. Batı dünyasının bir parçası olarak görülen, ‘Çöldeki uygarlık vahası’ şeklinde sunulan İsrail’in imajını kimlerin çizdiğini de çok iyi biliyoruz. İşte o gün ki onlar bile sizi kurtaramayacak. Taht kime kalmış ki sana kalsın. Yer kubbede elbet sana da bir derin mezar açılacak. Gününü bekle. O gün senin için tarihe bir not düşecekler. Bu coğrafyadan kendini firavun zanneden bir İsrail geçti diyecekler. Göz yaşlarına karışan kan damlaları senin sonun olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi