Hayvan katliamı!

Sevgili okurlar...

Yine bizi derinden etkileyen bir haberle karşı karşıyayız. Konya’daki hayvan barınağındaki katliamı duymayan yoktur diye tahmin ediyorum. Böyle bir katliamı yapmak hangi nedenden olursa olsun hiçbir insana yakışmaz.
Evet zulüme karşı sessiz kalınmadı. Buradan gerek sosyal medyada gerekse eylemleri ile sesimizi duyuran insanlara teşekkür ediyorum. Konya’nın böyle olumsuzluklar ile anılması hiç iyi olmadı. Ama Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay gerekli açıklamayı şöyle yaptı. Yaşanan olayın Konya'ya mal edilemeyeceğini belirtti. Altay, "Tabii gönül isterdi ki Konya'nın ismi böyle anılmasın. Biz Konya'nın her manada öncü olması için çok büyük bir çaba sarf ediyoruz. Biz aynı azim ve kararlılıkla hem insanımıza hem tüm canlılara hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca tekrar üzerine vurgulayarak ifade etmek istiyorum; bu münferit bir olaydır. Bu yapılanlar Konya'ya mal edilemez. Anlaşılan o ki kontrolümüzde bazı eksiklerimiz var. Bu vesileyle bunu da öğrenmiş olduk. Bundan sonra eksiklerimizi hızla gidererek inşallah bu konuda Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Altayı’da gerekli kontrollerde eksik olduklarını kabul ettiği için ve eksiklerini giderecekleri konusunda verdiği sözden dolayı tebrik etmek gerekiyor.

Geçtiğimiz yazılarda sokak hayvanlarını korumamızı ve yardıma ihtiyaçları varsa gerekli birimleri arayıp yardım isteyin demiştim. Ama bu gerekli birimlere güvenmemiz gerekiyor.Keşke böyle bir durum yaşamasaydık. Gerekli birimlere olan güvenimiz de maalesef lesef sarsıldı. Bu vatandaş kime güvenecek artık. Bu hayvanlar savunmasız onların yardıma ihtiyacı var. Onlar Allah’ın sessiz kulları unutmayalım. Yazıma son vermeden önce artık devletimizin hayvanları korumak adına daha titiz çalışacağını ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi