Kendini keşfetmeye hazır mısın?

Evet arkadaşlar bir insanın motive olması için öncelikle kendini iyi hissetmesi gerekir. Bir insan kendini nasıl iyi hisseder? Bir kadından örnek verelim bir kuaför her kadına iyi gelmiştir bu zamana kadar. Kuaföre gidip hayalindeki sene kavuştuğun zaman o zaman özgüven otomatik olarak gelecektir.


Kendinize değer verin sevgili okurlar. Kendinize periyot belirleyin o periyotlarda kişisel bakımlarınızı yaptırın belirli aralıklarla yaptığınız bakımlar kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ya da herkesin dolabında muhakkak alıpta giymediği kıyafetleri vardır. Onları çıkartın giyin o anki psikoloji o kıyafeti yeni almış hissi verecektir. Pozitif düşünceler ile güne başlayıp pozitif düşüncelerle günü sonlandırmak her zaman sizi enerjik, mutlu hatta umutlu tutacaktır. Yapılan olumlama sizi iyiye götürecek bundan emin olabilirsiniz. Baylar içinde aynı durumlar geçerli bence. Baylar alışveriş ile kuaförle kadınlar kadar mutlu olmuyor bunu hepimiz biliyoruz. Erkekler ise para kazanma hissi ile kendini motive eder.


Kazandığı parayı arabaya yatırır o ayrı konu ama onlarıda o tatmin ediyor. Arabalarına evleri gibi temiz bakarlar çünkü motivasyonu ordadır bu durumda toparlayacak olursak insan neye kıymet veriyorsa onlada tatmin oluyor demektir. Aslında biraz beklentiler ile de alakalı bazı durumlar. Bir insanın iç dünya beklentisi maksimum, dış dünyadan beklentisi minimum olmalı bence. Peki nedir iç dünya beklentisi? Kendi imkanlarına güvenmek kısacası kendine güvenmek demek. Dış dünya beklentisi tamamen kontrol dışarıda olduğu durum anlamına geliyor kontrol dışarıda ise beklentinin yüksek olması yanlış oluyor bu durumda. Eğer biz işimizi dış dünya eylemleri ile sonuçlandırıyorsak sonuçlar olumsuz olduğunda sürekli motivasyon bozukluğu yaşıyoruz. O yüzden aynaya bakmak gerekiyor bu hayatın neresindeyim, nereye gidiyorum, nereden geldim gibi sorularla kendimizi ve hedeflerimizi tazelemeliyiz.

Hedef muhakkak olmalı arkadaşlar hedef olmaz ise o gün yapacak bişey bulamazsınız emin olun. Şöyle bir söz vardır belki hatırlarsınız; Ünlü düşünür Montaigne'nin de dediği gibi “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.” Bunu başarabilen kişiler hayata daha motive olarak tutunabilir, kendilerini mutlu edebildikleri kadar güzel enerjileriyle başkalarının mutluluğuna da vesile olurlar.
Yeni hedeflerde görüşmek dileğiyle arkadaşlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi