iPhone kullanıcılarını bıktırdı yeni sorunlar ortaya çıktı!

iPhone kullanıcılarını bıktırdı yeni sorunlar ortaya çıktı!
Apple'ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 14 serisi, pil sağlığı sorunları kullanıcılarını bıktırmıştı.

Apple tarafından geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 14 serisi, lansmanından bu yana çok fazla vızıltıya neden oldu. Özellikleri ve tasarımı sayesinde pek çok kişinin ilgisini çeken iPhone 14 serisi, bu kez de çok sayıda şikayet aldı. Kullanıcılar, iPhone 14 pil sağlığından şikayetçi oldu...

yaka-silktirdi-iphone-kullanicilarini-cildirtan-sorun-1.webp

iPhone 14 kullanıcıları pil sağlığından şikayet ediyor!

Apple geçen yıl iPhone 14 serisini piyasaya sürdü. Akıllı telefon sektöründe popüler olan iPhone 14 modelleri, hem işlevi hem de tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti. Artık tüm gözler yaklaşan iPhone 15 serisinde. Ancak bu ürün serisi gelmeden önce iPhone 14 kullanıcılarını rahatsız eden önemli bir sorun var.

Son zamanlarda iPhone 14 serisi ile ilgili şikayetlerde ciddi bir artış yaşanıyor. Bu şikayetlerin sebebi bataryadır. Kullanıcılar, telefonun piyasaya çıkışının üzerinden bir yıl geçmemesine rağmen pil kapasitesinin %90'ın altına düştüğünü söylüyor.

apple-iphone-14-review-11.webp

Şikayetler artarak devam ediyor

Tüm bu şikayetler içerisinde en düşük pil değeri %87 olduğu biliniyor. Genellikle iPhone pil sorunu genel olarak tüm kullanıcıların karşılaştığı bir sorun olduğu söyleniyor. Ancak bir yıl geçmesine rağmen pil durumu hala %90'ın altında ve kullanıcıları çok kızdırıyor.

Söz konusu sorunun nedenleri arasında pek çok söylenti yayıldı. Bazı insanlara göre, bazı bölgelerdeki aşırı sıcaklıklar pillerin kalitesinin düşmesine neden oldu. Bazılarına göre kullanılan piller standartların altında.

Açıkçası şirket, iPhone 15 modellerinde uzun süredir tercih edilen pil türünü ortadan kaldıracak ve bunun yerine yeni pil teknolojisine fırsat yaratıyor. Öte yandan bu piller, günümüzde kullanılan Li-ion pillere göre %15 daha fazla enerji ömrü sağlıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.