WhatsApp verilerini çalan sahte sohbet uygulaması tespit edildi

WhatsApp verilerini çalan sahte sohbet uygulaması tespit edildi
Bilgisayar korsanlarının başta WhatsApp olmak üzere Telegram, Viber, Facebook Messenger ve Signal kullanıcılarının verilerini sahte bir Android sohbet uygulamasıyla çaldığı ortaya çıktı.

Hintli hacker grubu APT Bahamut'un, sistemi çalıştıran ve Android işletim sistemine sahip cihazlara Safe Chat adlı sahte bir uygulama yükleyerek WhatsApp, Telegram, Signal, Viber ve Facebook Messenger gibi popüler mesajlaşma programlarında depolanan verileri çaldığı tespit edildi.

Bleeping Computer'a göre siber güvenlik uzmanları, en son hacker saldırılarının WhatsApp'ta phishing mesajları yoluyla gerçekleştirildiğini keşfetti. Bilgisayar korsanları, SafeChat uygulamasını kullanarak arama kayıtlarını, metin mesajlarını ve GPS konum verilerini çaldı.

Kimlik avı yöntemi kullanılıyor

Bilgisayar korsanları, Kurbanlarını Güvenli Sohbet kurarak daha güvenli bir platforma geçmeye ikna etmek için akıllı bir yaklaşım kullanıldı. Uygulama, gerçek bir haberciye benzer bir arayüze sahiptir ve kullanıcı kayıt işlemi, potansiyel kurbanlarla güven oluşturmaya yardımcı oldu.

indir.webp

Sahte haberci, uygulamada bir profil oluştururken çeşitli verilere ve özelliklere erişim talep ederek bilgisayar korsanlarının ihtiyaç duydukları tüm bilgileri almalarını sağladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.