Instagram, yeni özelliği belli oldu!

Instagram, yeni özelliği belli oldu!
Instagram'da DM üzerinden iletişim kuran kişiler için yeni bir kısıtlama getirildi. Direkt mesaj ile rahatsız edenleri engelleyecek yeni bir özellik platformda duyuruldu.

Instagram, insanların istenmeyen fotoğraf ve videoları DM yoluyla göndermesini engelleyecek yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Bu yeni özellikle birlikte, onları takip etmeyen kişilere DM isteği göndermek isteyen kişiler, iki yeni kısıtlamayla karşı karşıya kalacak.

indir-1.webp

DM'den istenmeyen fotoğraf ve videoların gönderilmesi sona erer

Artık sizi Instagram'da takip etmeyen kişilere sınırsız sayıda DM isteği gönderemeyeceksiniz; Sadece bir mesaj gönderebilirsiniz. Sohbet talebiniz kabul edilirse direkt mesaj göndermeye devam edebilirsiniz. Ayrıca, ilk kez mesajlaştığınız kişiyle doğrudan fotoğraf, video veya sesli not paylaşamayacaksınız. Öncelikle yazılı olarak iletişim kurabileceksiniz ve talebiniz kabul edildiğinde metin dışında bir şey paylaşabileceksiniz.

Spam mesaj atanlar engellenecek

Instagram, yeni kısıtlamalarla birlikte insanların artık takip etmedikleri kişilerden istenmeyen fotoğraf veya videolar almayacaklarını ve tanımadıkları kişilerden sürekli mesaj almaktan rahatsız olmayacaklarını söylüyor. Instagram, özelliğin özellikle DM'lerden istenmeyen uygunsuz fotoğraflar alan kadınlara yardımcı olacağını söylüyor.

Meta'da Kadın Güvenliği Başkanı Cindy Southworth, “İnsanların gelen kutularını açtıklarında kendilerini güvende ve kontrolde hissetmelerini istiyoruz. Bu nedenle, insanların sohbet isteğini kabul edene kadar takip etmedikleri birinden resim, video veya birden fazla mesaj almamalarını sağlayacak yeni özellikleri test ediyoruz. Topluluğumuzdan aldığımız geri bildirimler için minnettarız ve herkesin Instagram'da daha güvende hissetmesine yardımcı olacak yollar bulmak için dinlemeye devam edeceğiz.” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.