Mevsim normallerine de zam!

4 mevsimi de yaşayan güzel ülkemizde en sevilen mevsimlerden biri olan yaz mevsimini yarıladık. Tatil bölgelerinde doluluk, yabancıların da severek tercih ettiği Akdeniz ve Ege bölgesindeki tatil yerlerimizde insanlarımız yazın keyfini çıkarıyor. Öğrencilerin belki de en sevdiği dönem olan yaz tatillerinde kimi öğrenciler dinlenerek kimi öğrenciler de çalışarak zamanını geçiriyor.

Sanki eski zamanlarımızda denizlerimiz daha mavi, ağaçlarımız daha yeşil ve güneşimiz daha parlaktı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken maalesef normallerin dışına çıkan sadece sıcaklık olmuyor. TUİK 2022 Nisan ayından itibaren enflasyon hesabında kullandığı 409 maddenin yer aldığı sepetin fiyatlarını açıklamadığı için son olarak o dönemin fiyatlarını görüntüleyebiliyoruz. 2022 Nisan ayında, Zeytinyağı 64TL, Yumurta 1,64TL, Beyaz Peynir 50TL idi. Bugünün fiyatlarını yazmaya maalesef ki elim gitmiyor.

28 Mayıs 2. tur seçimlerinden sonra zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı derken, 20 haziranda açıklanan 1 Temmuzdan itibaren geçerli olan net asgari ücret 11.402TL idi ve açıklandığı tarihte 485 dolara denk gelen bu tutarın şu anki kurda dolar karşılığı 433 dolar. Neredeyse her şey mevsim normallerinin üzerine çıkarken bu zamlar karşısında değer kaybeden ise maalesef cebimizdeki para oldu.

Bu güzel yaz günlerinde ben de isterdim ki vatandaşlarımızın güzel tatil eğlencelerini, emeklilerimizin yurt dışı tatilleri dönüşü sonrası yorumlarını, Türk Lirası’nın diğer para birimlerine karşı kazandığı değerini yazıp yazımı sonlandırayım ama maalesef ki bu gerçekler karşısında güzel şeyler yazmak da zor oluyor. Böyle bir dönemde yüzümüzü güldüren haberler de var mı diye sorgularken Filenin Sultanları’ndan kötü haberlere bir blok geliyor.

A milli kadın voleybol takımımız Filenin Sultanları FIVB Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1’lik set sonucu ile mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. FIVB Milletler Ligi tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaşan gururumuz Filenin Sultanları aynı zamanda üçüncülük maçında ABD’nin Polonya’ya mağlubiyeti sonrasında Dünya Sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Bu günlerde böylesine görkemli bir başarıyı elde eden gururumuz Filenin Sultanları’nı tebrik ediyorum. Umarım bu güzel haberlerin devamını alırız ve gündemimizi zamlar değil de bu haberler meşgul eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alp Mert Arşivi